העברת דירה שלא רשומה

  • רכישת דירה יד שנייה שטרם נרשמה
    סטודנט | 01/07/2010 00:46

    שלום. ברצוני לרכוש דירה מאדם פרטי (קנה את הדירה מקבלן) והבניין טרם עבר רישום. כיצד אוכל להבטיח את זכויותיי מול הקבלן?

    • העברת דירה שלא רשומה
      מסדה | 01/07/2010 11:52

      חברה קבלנית מחויבת בביצוע רישום זכויות הדיירים (חברה משכנת), ןלכן הזכויות החוזיות (לא קנייניות), נרשמות אצלה.יש לוודא את הרישום אצלה. רצוי לזכור, כי ללא חשיבות למה שנכתב בחוזה בין הדייר לבין החברה, ישנו דין קוגנטי, הקובע את עלות רישום הדירה על שמך אצל הקבלן (למיטב זכרוני קצת פחות מ-400 ש"ח).

      • רכישת דירה יד שנייה שטרם נרשמה
        עו"ד טל רכניץ | 01/07/2010 15:14

        יש לוודא לאשורו את המצב הרישומי של הנכס. עקרונית, ככל שמדובר בזכויות חוזיות, צריך אישור מהחברה המשכנת (הקבלן), ניתן לרשום משכון, וכן אם המדובר בקרקע פרטית ולא הופקד עדיין תיק רישום בית משותף בטאבו, ניתן לדרוש רישום הערת אזהרה. כמו כן, כמובן שיש לוודא סילוק שיעבודים שרשומים על זכויות המוכר, ולקבוע מנגנון תשלומים בהתאם. מומלץ בחום, להיוועץ עם עו"ד בעל ניסיון בתחום.