תשובה לאורן מאת עו"ד תומר שזר

  • חידוש חוזה חכירה
    אורן | 29/06/2010 16:16

    שלום אמי מתגוררת בבניין שהוא חברה בע"מ , כאשר שם החברה הוא ככתובת הבניין . החברה פעילה עד עצם היום הזה . הדירה נרכשה ע"י אבי בשנת 1958 , כאשר בטאבו רשום שהחכירה היא ל 5 שנים בלבד (כלומר עד שנת 1963) , והחוכר הוא אבי (ללא אמי) . בכל יתר המקרים שבחכירות בבניין התקופה היא 99 או 999 שנה . אבי נפטר בשנת 1988 ואמי ממשיכה לגור בדירה מ 1958 ועד היום , כבר למעלה מ 52 שנה . בימים אלה היא מעוניינת למכור את הדירה ולשם כך יש צורך להעביר את הדירה על שמה . כלומר לבצע חידוש חוזה חכירה. פנינו לעורך דין לשם כך , והוא הסביר לנו שיש צורך בחתימת מנהל החברה לשם כך . הבעיה היא שהמנהל , שהוא גם דייר בבניין , הוא איש מבוגר מאוד , קשה לתקשר איתו , והוא אינו מוכן לחתום , מכיוון שלטענתו החכירה היא ל 5 שנים בלבד . אין ברשות אימי מסמכי החכירה המקוריים בכדי שנוכר לברר אם היתה טעות בהקלדה , ובמקום 99 שנה רשמו 5 שנים בלבד .  כמו כן אין בטאבו את המסמכים , לטענתם אחרי 40 שנה נגנזים . מה ניתן לבצע בנידון ? תודה

    • תשובה לאורן מאת עו"ד תומר שזר
      תומר שזר, עו"ד | 30/06/2010 11:04

      מדובר בנושא מסובך, נושא חברות גוש חלקה הינו נושא לא פשוט לטיפול, ואין באפשרותי ליתן לכם מענה מלא במסגרת התשובה לשאלתך. בגדול - יש מספר דרכים לטיפול בבעיה,לרבות פניה למינהל מקרקעי ישראל, שהרי מדובר בחכירה מהמדינה. שנית קייימת אפשרות לבצע פניה לביהמ"ש לקבלת סעד הצהרתי. קיימים דרכים נוספים. אולם - דברים כאלו, יש להסדיר לטעמי, בטרם המכירה, על מנת שלא יווצר מצב שבו תפרו את החוזה מול הקונה. אלא אם כן, הקונה מודע לבעיה ומוכן להמתין לפתרונה. שם לב -האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד! לקריאה נוספת: מינהל מקרקעין >>

    • ניתקלתי במקרה דומה
      נאור | 30/06/2010 15:23

      עלייך לתקוף יותר לכיוון החברה שהיא הבעלים. ברוב החברות שניתקלתי בהם- הפסיקו לשלם אגרות לרשם החברות והם אינם פעילות ואז עלייך לפנות בסעד הצהרתי. (מידיעה אישית- ישנם לא מעט עורכי דין בתל אביב שמסובכים עם הסוגיה שהעלתה)