רישום בטאבו של בניין שנבנה על ידי קבלן

  • מתי מתבצע רישום בנסח טאבו...
    roy | 27/06/2010 13:04

    שלום,אני בודק קנייה של דירה חדשה מקבלן , הפרוייקט יסתייםבעוד כחצי שנה. נכנסתי לאתר של רשות המיסים וראיתי שנעשוכבר כמה עסקאות מכירה של דירות בפרוייקט, אבל כשהורדתי את נסח הטאבו , לא ראיתי רישום של תתי חלקות לרוכשים או אזהרות לטובת הרוכשים , האם המצב תקין? ובאיזה שלב של פרוייקט מתבצע רישום בטאבו? תודה מראש

    • רישום בטאבו של בניין שנבנה על ידי קבלן
      עו"ד עזרא שרון | 28/06/2010 09:52

      סביר להניח כי הבניין טרם נרשם כבניין משותף. הליך רישום כזה אורך זמן רב- תלוי בהיף הפרויקט, האם יש צורך לבצע פרצלציה וכד. ההתחייבות בעניין זה מופיעה בהסכם הרכישה עם הקבלן. יש מקרים רבים, בפרויקטים גדולים, שהליך הרישום נמשך כ- 10 שנים (אם כי לא תמיד בצדק זה נמשך זמן רב כל כך..).