דחיית מכירה עד לזכאות לפטור ממס שבח

  • מס שבח
    אורי | 25/06/2010 21:16

    מצאנו דירה שבעליה מעוניין למכור אותה רק בתום  4 שנים להימנע ממס שבח. תום התקופה יתרחש בעוד כ 4 חודשים.עם זאת, אנו מעוניינים כבר היום להגיע להסכם מכירה מיד בתום ה 4 שנים ואף לעבור אליה לפני - עוד חודשיים. מה עושים ?תודה

    • דחיית מכירה עד לזכאות לפטור ממס שבח
      עו"ד עזרא שרון | 27/06/2010 11:00

      אם חותמים היום הסכם/זכ"ד/"הסכם מגירה" (שאיננו חוקי) שיכנס לתוקף רק עוד מספר חודשים, במועד הזכאות לפטור, הרי מדובר בעסקה אשר יצאה אל הפועל כיום, תמוסה היום ומשכך המוכר לא יהיה זכאי לפטור. יש טכניקות כאלו ואחריות לדחיית המועד, כולם נפסלו על ידי רשויות המס.

      • מס שבח - ניסוח מחדש
        אורי | 27/06/2010 21:31

        אנסח זאת אחרת, האם יש דרך להבטיח שבתום השכירות הבית ימכר רק לי ?תודהאורי

        • המשך תשובה
          עו"ד עזרא שרון | 28/06/2010 10:04

          שוב- המשמעות היא שהעסקה נכרתה היום, ולא בתום השכירות, כפי שאתם רוצים.