פרצלציה

  • ביצוע פרצלציה בחנות של ממ"י(עמידר)
    אבי | 24/06/2010 18:40

    רכשתי זכויות חכירה בחנות בשותפות עם חבר. החנות נמכרה ע"י המנהל עם צמידויות שבה פולש. הפולש פונה בהסכמה וכעת החנות כמעט הכפילה את שטחה וערכה בהתאם. ברצוננו כעת לבצע פרצלציה. 1.מה הליך ביצוע הפרצלציה? 2.האם ישנם מיסים? 3.האם יש לשלם לרשויות על "השבחת" הנכס כתוצאה מפינוי הפולש?

    • פרצלציה
      עו"ד עמית ורד | 24/06/2010 23:43

      שלום רב, אנסה לבסביר לך את הנושא בקצרה ובפשטות- בעקרון, הליך פרצליה הינו חלוקה של מקרקעין, אשר יכול להיות באופן רצוני (מוגש ע"י הבעלים), או בלתי רצוני (מבוצע ע"י הרשות המקומית). מטרת הפרצלציה הינה לתרגם את החלוקה של המקרקעין לרישום הנכס בטאבו. במידה ואתם מעוניינים לבצע פרצליה, הנושא כרוך בפרוצדורה מסוימת, במסגרתה יש להכין "תיק פרצלציה, הכולל, בין היתר, הבקשה (בטופס מתאים) לפרצלציה מגובה בתוכנית מפורטת לצרכי רישום ע"י אדריכל ותשריט מאושר ע"י מודד מוסמך לאישור הועדה המקומית לתכנון ובניה, וכיוצ"ב. ההליך כרוך בתשלום אגרה. במידה והבקשה מתקבלת - מבצעים את הפרצלציה בטאבו בדרך של הגשת המסמכים חתומים ע"י בעלי המקרקעין עם המסמכים המאושרים וחתומים הנדרשים לצורך ביצוע הרישום. הנ"ל על קצה המזלג, בבחינת מסגרת הדברים, אשר הינם מורכבים יחסית. כמו כן, חשוב לציין, כי אם מדובר במקרקעין הרשומים בטאבו, הפרצלציה גוררת תשלום היטל השבחה (ואין קשר לנושא הפולש שפונה), מאחר ומביאה להשבחת המקרקעין מבחינת ניצול הקרקע. מאחר והנושא מורכב, כאמור, מומלץ להיוועץ ראופן פרטני ומסודר עם עו"ד המתמחה במקרקעין/נדל"ן. בברכה, עמית ורד, עו"ד ומגשר