פטור ממס שבח במכקית דירת מגורים

  • מס שבח
    ורד | 23/06/2010 22:53

    אני רוכשת כרגע בפעם הראשונה בחיי עם בעלי דירה אני רוצה לדעת - במידה ואנחנו לא מסתדרים(רוצה לדעת את כל הסיכונים ) האם אני יכולה למכור את הבית תוך שנה מיום קנייתה? אני הבנתי שכל ארבע שנים. האם יש דרך יציאה כאשר יש זמן מסויים לצאת ולמכור את הבית?או איזשהו דרך אחרת כאשר ההוצאות הכלכליות מכבידות.אני רוצה לדעת על כל מקרה. תודה רבה .

    • פטור ממס שבח במכקית דירת מגורים
      עו"ד עמית ורד | 23/06/2010 23:33

      ערב טוב,ברשותך, אבהיר לך להלן את הסוגיה, עומדות בפניך 2 אפשרויות-1. שימוש בפטור הקלאסי של מכירת הדירה (ובלבד שעיקר שימושה היה למגורים ובנייתה הסתיימה - במועד המכירה) אחת ל- 4 שנים. המנין הינו מהיום בו בוצעה מכירה (ולא ממועד הקניה!). כמובן, שהנ"ל בכפוף לכך שאת וגם בעלך לא מכרתם דירה ו/או חלק מדירה (25% ומעלה) במהלך 4 השנים האחרונות, שכן אתם תהוו אותו "תא משפחתי" לענין מיסוי מקרקעין.2. במקרה של "מכירה אגב גירושין" בין בני זוג - אין תשלום מס שבח (הנ"ל אינו מהווה "עסקה במקרקעין").ממליץ לכם לבצע את עסקת רכישת הדירה בליווי עו"ד המומחה לנדל"ן/מקרקעין שיטפל לכם בנושא וידאג לכל אינטרסים שלכם, לרבות תכנון מס מיטבי.מקווה שעזרתי... בברכה,עמית ורד, עו"ד ומגשר