ארנונה בגין דירה שבנייתה טרם הסתיימה

  • פקודה 330 לפקודת העיריות
    אסנת - חידוד שאלה | 23/06/2010 17:03

    שלום, לפי הפקודה: "נהרס בנין שמשתלמת עליו ארנונה לפי הוראות הפקודה, או שניזק במידה שאי אפשר לשבת בו, ואין יושבים בו, ימסור מחזיק הבניין לעיריה הודעה על כך בכתב, ועם מסירת ההודעה לא יהיה חייב בשיעורי ארנונה נוספים". שאלתי היא מה קורה כשיש דירה בבניין שאינה שמישה למגורים בגלל שטרם נבנו בה מערכות חשמל, מים, ריצוף וכו' ולא בגלל ש"ניזוקה" כאמור בפקודה 330. אציין שהדירות האחרות בבניין כבר הסתיימו, וניתן לגור בהן, ומדובר רק במספר דירות ספציפיות שאין בהן מערכות. האם גם במקרה כזה מדובר בדירות לא שמישות ויש פטור מארנונה? אם כן, אפשר בבקשה להפנות אותי לסעיף בחוק שאומר כן? תודה רבה!!!

    • ארנונה בגין דירה שבנייתה טרם הסתיימה
      עו"ד עמית ורד | 23/06/2010 17:18

      שלום רב,קיבלת למטה מענה ע"י עו"ד טלי קסלר.יש פסיקה רבה בסוגיית היות הדירה "ראויה למגורים", אם לאו... לא ניתן להידרש לכך במסגרת הפורום, יש לפנות לייעוץ פרטני.בברכה,עמית ורד, עו"ד ומגשר

      • תודה אבל לא הבנתם את השאלה!
        אסנת | 23/06/2010 18:14

        התשובה שקיבלתי מתייחסת לבניין שבנייתו לא הושלמה, אך כמו שכתבתי בתגובה לתשובה באותו שרשור - במקרה שאני שואלת עליו לא מדובר בבניין אלא רק במספר דירות באותו בניין שאין בהן מערכות חשמל, מים וכו' - יש רק מעטפת. לעומת זאת - שאר הדירות בבניין גמורות ואף מאוכלסות. אם כך, מהו סעיף החוק שמורה על פטור מארנונה לגבי אותן דירות שלא ראויות למגורים? תודה רבה!!!! אסנת

        • המשך
          עו"ד עמית ורד | 23/06/2010 18:46

          אבהיר לך שוב את הנקודה-תקנה 12 לתקנות ההסדרים במשק המדינה (הנחה מארנונה), תשנ"ג - 1993 מתייחסת לחיוב בתשלום ארנונה:12. (א) בכפוף לאמור בתקנה 13(3) המועצה רשאית לקבוע הנחה בשיעור כמפורט להלן, למחזיק שהוא הבעל הראשון של בנין חדש, ריק, שמיום שהסתיימה בנייתו והוא ראוי לשימוש, אין משתמשים בו במשך תקופה רצופה, כמפורט להלן.פקודת העיריות אינה קובעת מהו יום גמר בנייתו של בניין, ומועד הפיכתו לנשוא חיוב בארנונה.הנ"ל רלבנטי גם למקרה קיים מצב של הבנין בו גמר הבניה של הדירות אינו נעשה באותו תאריך, אלא בשלבים... כמו במקרה לגביו שאלת.הפסיקה קבעה מספר מבחנים משולבים לענין היות הדירה "ראויה למגורים".בברכה,עמית ורד, עו"ד ומגשר

          • תודה רבה לך  לת
            אסנת | 23/06/2010 19:16