מימוש הסכם מתנה

  • הסכם מתנה
    דנה | 23/06/2010 13:50

    אדם נתן לבנו נכס במתנה ונחתם ביניהם הסכם מתנה, אולם טרם העברת הזכויות, נפטר האב. אם האב חתום רק על יפוי כח רגיל ולא יפוי כח בלתי חוזר, האם המשמעות היא שתוקף הסכם המתנה פג? כיצד בכל זאת ניתן לבצע העברת זכויות במקרה זה?

    • מימוש הסכם מתנה
      עו"ד טלי קסלר | 23/06/2010 16:30

      באופן עקרוני, אם יפוי הכוח (על פי מהותו ולא על פי כותרתו) הוא יפוי כוח רגיל שבטל במותו של נותן המתנה, יש צורך לפנות לבית המשפט ולבקש צו שמורה לרשם המקרקעין לרשום את הנכס על שם מקבל המתנה. כמובן שצריך ללכת לעו"ד שבקיא בנדל"ן על מנת שיבדוק את המסמכים הספציפיים וייעץ איך כדאי להמשיך ולטפל בעניין.

    • מתנה
      שרית סגיב, עו"ד | 23/06/2010 17:57

      א. יש לבדוק מה היו המסמכים שנחתמו ע"י הצדדים לצורך הקניית המתנה, במקרה זה המקרקעין, למקבל המתנה. ב. במסגרת אותם מסמכים על הצדדים לחתום: על תצהירי מקבל מתנה ונותן מתנה, יפויי כח בלתי חוזרים ודיווח לרשויות המס. ג. אי חתימתו של נותן המתנה על יפוי כח ב"ח תהווה בעייה, היות ויפוי כח רגיל יתבטל עם מותו של אדם. בהבחנה מיפוי כח בלתי חוזר אשר מהותו לטובת צד ג' שאז יפוי הכח יוותר על מכונו. ד. יהא צורך לפנות לערכאות משפטיות בתביעה לפסק דין הצהרתי ולאור המסמכים הנוספים שנחתמו. ה. המלצתי היא פנייה לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי יסודי על סמך החומר שבידיכם.