ארנונה ביחס לבניין שבנייתו לא הושלמה

  • פקודה 330 לפקודת העיריות
    אסנת | 23/06/2010 13:06

    שלום, לפי הפקודה: "נהרס בנין שמשתלמת עליו ארנונה לפי הוראות הפקודה, או שניזק במידה שאי אפשר לשבת בו, ואין יושבים בו, ימסור מחזיק הבניין לעיריה הודעה על כך בכתב, ועם מסירת ההודעה לא יהיה חייב בשיעורי ארנונה נוספים". שאלתי היא מה קורה כשיש בניין שאינו שמיש למגורים בגלל שטרם נבנו בו מערכות חשמל, מים, ריצוף וכו' ולא בגלל ש"ניזוק" כאמור בפקודה 330. האם גם אז הוא לא שמיש ויש לו פטור מארנונה? אם כן, אפשר בבקשה להפנות אותי לסעיף בחוק שאומר כן? תודה רבה!!!

    • ארנונה ביחס לבניין שבנייתו לא הושלמה
      עו"ד טלי קסלר | 23/06/2010 14:05

      בניין שטרם הסתיימה בנייתו וכל עוד אין הוא בשימוש ואין הוא ראוי לשימוש - לא מוטלת עליו ארנונה כבנין (תקנה 12 לתקנות הסדרים במשק המדינה (הנחה מארנונה), התשנ"ג - 1993). בד"כ הויכוח הוא בשאלה האם הבניין ראוי לשימוש או לא ואם לא אז מדוע לא.

      • תודה! אבל -
        אסנת | 23/06/2010 14:14

        כאן מדובר רק במספר דירות בבניין ולא בבניין שלם, אם כך - איזה סעיף דן בכך? בנוסף, האם יש הלכה מרכזית כלשהי שמתייחסת לזה? תוכלי בבקשה להפנות אותי? תודה רבה רבה לך! אסנת

        • עניתי והבהרתי לך למעלה  לת
          עו"ד עמית ורד | 23/06/2010 18:48