דמי תיווך

  • דמי תיווך למתווך שהתחזה לפרטי בלוח דירות אינטרנטי
    מחפשים עצה/עזרה | 22/06/2010 10:38

    שלום לכולם, אנחנו זוג צעיר בתחילת הדרך, התחלנו לחפש דירה. פנינו ללוח למכירת דירות באינטרנט (לוח דיי ידוע ומפורסם), וראינו מודעה שממש נשמעה לנו ובמחיר שרצינו. יש לציין שבמודעה רשום לא למתווכים. ופנינו ללוח יד שניה מתוך כוונה להגיע לאנשים פרטיים ולא למתווכים (אחרת היינו פונים למשרד תיווך) התקשרנו קבענו עם הבחור מתחת לבניין וכשהגענו לשם התברר שזה מתווך שרוצה להחתים אותנו על 2% עמלת תיווך ואם לא נחתום הוא לא מראה לנו את הדירה. השאלה שלנו היא על מה נשלם דמי תיווך? הרי דמי תיווך משולמים על עמלת תיווך וברור שאין פה שום עמלה של הבחור..אנחנו עשינו את "המאמצים" על מנת לחפש לנו את הדירה.. ובכלל האם מותר לו לעשות את זה? זה לא סוג של עוקץ?? בעל הדירה הוא שפנה למתווך שימכור לו שיעזור לו.. ובכלל, הבנו מהמתווך שהמחיר שנרשם במודעה בכלל לא גמיש ואין סיכוי שבעל הדירה יירד ממנו קצת..אז על מה בדיוק הוא דורש דמי תיווך, הרי הוא גם לא עשה פה עבודה של לחפש לנו דירה ולפתוח תיק, גם לא עוזר לנו להתווכח עם בעל הדירה ושום כלום.. מאחר שהדירה ממש מתאימה לנו, ומאחר שאנחנו מכירים את המבנה שלה כי יש לנו חברים באותה שכונה...רצינו לדעת מה לעשות...בכל זאת דמי תיווך זה הוצאה דיי יקרה שתתווסף לנו על המחיר שגם ככה גבוה. האם יש לזה בסיס חוקי?

    • דמי תיווך
      עו"ד עמית ורד | 22/06/2010 14:53

      שלום רב,לפי חוק המתווכים והפסיקה בכגון דא, מתווך (בעל רישיון) זכאי לעמלתו במידה ונעשה הסכם בכתב לתשלום דמי תיווך בין הצדדים והוא היווה "הגורם היעיל והישיר" לכריתת החוזה.יש הרבה פסיקה בנושא ובתיהמ"ש בוחנים כל מקרה לגופו ע"פ אמות מידה ומבחנים שונים שגובשו, הענין מורכב ומסועף.לאור מגבלות האינטרנט, ומאחר וחסרים לי פרטים, לא ניתן לתת תשובה ודאית לשאלתך.ממליץ לך לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ פרונטלי באופן מסודר.בברכה,עמית ורד, עו"ד ומגשר