ערב טוב

  • אחריות על ארקה שנגבה
    יחזקאל | 21/06/2010 18:52

    יש לי דירה שאני משכיר ,לפני השכרה ,עשיתי מערכת חשמל חדשה כולל ארקה(בניין ישן ,ארקה חייבת להיות בצינור מחוץ לדירה).השבוע גיליתי שגנבו את ארקה.מי צריך לממן מערכת ארקה חדשה? משכיר או השוכר

    • ערב טוב
      עו"ד עמית ורד | 21/06/2010 20:56

      על פניו מערכת הארקה מהווה חלק ממכלול מערכות הדירה (חשמל), אף אם ממוקמת מחוצה לה (כדוגמת - שעון החשמל).לפיכך, יש לעיין בחוזה השכירות ולבחון ע"פ הוראותיו מי אחראי לגבי הנזק המדובר (גניבה), שכן הנושא כפוף להסכמת הצדדים.בהצלחה!

      • אין התייחסות בחוזה
        יחזקאל | 21/06/2010 21:21

        הבעיה  בחוזה יש התייחסות לאחריות  לתוכן הדירה ולהחזיר את המצב לקדמותו,אך הבעיה שמושכר טוען שארקה לא חלק מבתוך הדירה  ,הוא אומר שזה אפילו מחוץ לבניין ולכן אי אפשר לחייבו ,האם זה נכון ?

        • המשך
          עו"ד עמית ורד | 21/06/2010 21:34

          במידה והחוזה אינו מתייחס לנקודה המדוברת - לדעתי חובת התיקון חלה על המשכיר בהיות הארקה מהווה חלק מתשתית המושכר. במאמר מוסגר אציין, כי לפי חוק השכירות והשאילה חובת התיקון של ליקויים במושכר הינה על המשכיר - בהיעדר הסכמה אחרת בחוזה - למעט במקרים שבהן השוכר אחראי לפי חוק השומרים... ולכן יש לבצע בדיקה מעמיקה ולנבות לאתר פסיקה של מקרה זהה, או דומה, ככל הניתן (דבר שאינני יכול לבצע במסגרת הפורום). המשך ערב נעים.