דירה מקבלן - ליקויי בניה וירידת ערך

  • עזרה
    מוטי | 21/06/2010 15:50

    קניתי דירה חדשה מקבלן הקבלן יש לי בחוזה רשום שנת בדק אבל הקבלן החליט שאחרי פעמים שהיה אצלי לא מגיע לי תקונים וכו הזמנתי אותו לאחר 10 חודשים שיבוא לתקן כמה דברים שלא תיקן מהתחלה או שבעיה חזרה אך הוא סרב כרגע עבר 11 וחצי חודש והזמנתי בדק בית בדק הבית שהזמנתי מצא ליקוייים רבים כולל ירידדת ערך על הבית בגלל קיר מסדרון שלפי תקן חסר 12 סינטמטר יש לציין שבמקביל ללדרישות שלי לפני שהזמתי בדק בית שדרשתי שיסדר לי תיקונים אחרונים בבית הוא סירב לכן נאלצתי לפנות במקביל לבדק בית גם להתאחדות הקבלנים שהוא קיבל מכתב מהתאחדות הקבלנים הוא התשקשר אליואיים עלי שעם לא יבטל את המכתב להתאחדות הקבלנים הוא יתבע אותי על 100 אלף שקל אני לא רשמתי במתכב להתאחדות שום דבר חריג שהוא יכול לתבוע אותי אחרי יום הוא התקשר הפועל שלו שמוכן לעשות את התיקונים בבית אבל הוא לא יודע שעשיתי בדק בית ועוד כמה ימים יגיע אליו שאלות האם אני צריך להביא שמאי על ירידת ערך לפני השנה או אפשר אחרכך בנוסף האם הוא יכול לתבוע אותי שפגעתי בו למרות שרשום שרק הוא לא עמד בהתחייבות מה אתם אומרים תודה

    • דירה מקבלן - ליקויי בניה וירידת ערך
      עו"ד עמית ורד | 21/06/2010 18:15

      שלום רב,זה לא משנה האם תפנה לשמאי לגבי ירידת הערך לפני חלוף שנת הבדק ו/או בסמוך לאחר-מכן. בדרך כלל מומלץ לפנות לחברה העוסקת בחוו"ד של ליקויי בניה המתייחסות גם לנושא ירידת-ערך ולטפל בנושא מול הקבלן במרוכז.לגבי טענות הקבלן - יש לעיין במכתב עצמו, אולם, על פניו, לפי מה שציינת,  לא עומדת לו עילת תביעה כנגדך לפי חוק איסור לשון הרע.בהצלחה!