מו"מ לכריתת חוזה מכר דירה

  • משא ומתן למכירת דירה
    sami | 21/06/2010 14:46

    כבעל דירה התחלתי משא ומתן עם לקוח לרכישת דירתי היו החלפות חוזים אך כאשר הגענו למס' ימים לפני חתימה - התחרטתי ! הגעתי למסקנה כי כלכלית לא כדאי לי כרגע למכור את הדירה ועדיף לי להישאר בביתי - הדבר ששבר אותי היתה העובדה שכדי לרכוש דירה חדשה יותר טובה עלי לקחת משכנתא של 1,200000 ש"ח במקום המשכנא שיש לי היום 420000 ש"ח . האם הלקוח יכול לתבוע אותי על הפרת הסכם חשוב לציין כי לא חתמנו על זיכרון דברים ולא על חוזה היו רק החלפות חוזים בין עו"ד כשאר אני לעו"ד שלי משלם בהתאם למה שקבענו.

    • מו"מ לכריתת חוזה מכר דירה
      עו"ד עמית ורד | 21/06/2010 18:26

      שלום רב,יש לקבל פרטים נוספים לגבי השלב בו עמד המו"מ והטיוטות במועד בו התחרטת, כמו גם לראות התכתובות/טיוטות.ע"פ הפסיקה, במקרים מסוימים שהמו"מ הסתיים והיו טיוטות מוכנות לחתימה וצד התחרט - בימ"ש עשוי לאכוף החוזה ובמקרים אחרים פוסקים פיצויים בגין נזקים שהיו לצד השני... ולפעמים לא - תלוי בשאלה האם התגבש "הסכם" (גם ללא חתימה), מדוע לא נחתם, תום-לב מבחינת החזרה במו"מ, וכויוצ"ב - הכל תלוי בנסיבות הענין.מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ פרטני מעו"ד העוסק במקרקעין/נדל"ן ודני חוזים.קשה להשיב בוודאות מעבר לכך, לאור מגבלות האינטרנט.בהצלחה!

      • בהמשך לאותו נושא
        sami | 22/06/2010 08:05

        תודה רבה על התשובה , לשאלתך השלב היה לפני חתימה על החוזה התברר לי כי המחיר הינו מאוד נמוך יחסית למחירים של בתים זהים לשלי ברחוב שלי הפער היה 200 א"ש - מה גם שכלכלית לא יכולתי לעמוד ולקחת משכנתא הרבה יותר גבוה דבר שהתברר לנו רק בשלב זה של החוזה - תהליך הטיוטות היה מאוד ארוך בגלל ויכוחים בין שנינו הקונה שלנו לא מכרה בית ולא לקחה משכנתא וידעה שאנחנו מאוד לא שלמים עם ההחלטה של המכירה - אין פה חוסא תום לב שכן אין לנו כוונה למכור לאדם אחר , לא ניהלנו משא ומתן כפול פשוט מבחינה כלכלית לא מצאנו כלום בסכום שהקצבנו . ובהתאם לייעוץ שקיבלנו מיועץ כלכלי "אייך לצאת המינוס" אין לנו יכולת לעמוד בהחזר משכנתא יותר גדול .