מס רכישה בגין דירה שנייה

  • מס רכישה על דירה שנייה
    יריב ש | 18/06/2010 16:00

    שמי יריב שבתאי ואני עתיד לרכוש דירה בחודשים הקרובים . לפני כשנה קיבלתי את הדירה הראשונה שלי כשהייתי רווק מסבתא וסבא שלי ללא תמורה וזו הדירה שהוריי גרים בה. אז לא שילמתי מס רכישה , ערך הדירה היה כ 650 אלף ₪ . היום אני מבקש לרכוש דירה ביחד עם אישתי שלה אין דירה בחזקתה בערך של 720 אלף ₪ . האם אני עתיד לשלם מס רכישה מלא ? שליש ? חצי ? הייתי רוצה לדעת איפה אני עומד נכון להיום . עו"ד שלי מסר בזמנו כי משום שהדירה הראשונה נמסרה ללא תמורה אזי הדירה הבאה שלי תחויב בשליש מס רכישה – האם הוא צודק? תודה

    • מס רכישה בגין דירה שנייה
      עו"ד טלי קסלר | 19/06/2010 19:33

      מכיוון שיש בבעלותך כבר דירה, על הדירה שתרכוש עכשיו עם אשתך אתם אמורים לשלם מס רכישה בשיעורים שמשלם מי שכבר יש בבעלותו דירה אחרת (שיעורים גבוהים יותר ממי שרוכש את דירתו הראשונה).

      • עדכון- הסכם ממון
        יריב שבתאי | 20/06/2010 14:27

        ואם יש ביננו הסכם ממון טרום החתונה שהדירה היא לא חלק מהמשאבים שיחולקו אם (חו"ח) נתגרש ? זה משנה את פני הדברים?

      • רכישת דירה שניה
        מירב זקן | 21/06/2010 10:11

        מה קורה אם דירה שניתנה בירושה, נמכרת ומיד קונים דירה אחרת. האם גם אז משלמים על דירה שניה מס רכישה גבוה יותר?