מתנה מול הורשה-מה עדיף?

  • הורשה מדוד שלי
    ז | 15/06/2010 12:53

    יש לי דוד מצד אבא שאין לו ילדים, הוא מעוניין לתת לי את הקרקע שיש לו. האם מתנה בין בדוד לבן האח מחויבת במס? האם הדרך לעשות זאת היא על פי הסכם מכר ללא תמורה? לא היה עדיף שדוד שלי יוותר על החלקה שלו לטובת אבא שלי-אחיו ואז אבא יוריש לי אותה?

    • מתנה מול הורשה-מה עדיף?
      עו"ד עזרא שרון | 15/06/2010 13:04

      יש יתרונות וחסרונות לכל הליך, ובכלל זה מתנה /העברה ללא תמורה, בין "קרובים", פטורה ממס שבח ופטור חלקי ממס רכישה, ואולם- העסקה מתבצת כיום והיא וודאית. בהורשה- תמיד ניתן לשנות את הוראות הצוואה וייתכן גם שיהיה מי שיהיה מעוניין לתקוף אותה.בירושה אין מס. נא להתייעץ עם עו"ד פרטנית לגבי הדרך המיטבית