השגה על גובה ארנונה

  • הגשת ערעור
    דינה | 14/06/2010 14:56

    אני הגשתי השגה לתשלום ארנונה על תשלום הבית שלי וזה לאור גובה החיוב ששלחו לי , תשובת מחלקת הארנונה הייתה דחיית ההשגה שלי בלי לשלוח מודד שימדוד השטח הם רק דחו את הטענות שלי מה אני יכולה לעשות עכשיו ואיך אחייב את מודד המועצה שיבוא למדוד השטח ולפי זה יקבע סכום הארנונה? עזרתך בבקשה

    • השגה על גובה ארנונה
      עו"ד עזרא שרון | 15/06/2010 11:38

      פורום נדלן איננו רלבנטי לסוגיה זו אך אנסה בכ"ז להשיב לך בכלליות. אם אתה חולק על שטח הדירה, אתה צריך להביא מודד מטעמך. השגה על ארנונה היא מטעמים מאוד ספציפיים, ולא ברור אם אתה עומד בתנאי החוק. על ההחלטה בהשגה ניתן להגיש ערר, במועד הקבוע בחוק.

    • מדידות ארנונה
      עמי כהן | 16/06/2010 14:29

      לעריה בד"כ יש תשריט מדידה של הנכס ועליו היא מסתמכת לגבי שטח הנכס, אתה יכול לבקש אותו וזכותך לקבלו במשרדי העריה אם אתה חולק עליו עלך להציג תשריט מטעמך שנערך ע"י מודד (בחלק מהרשויות יקפידו שיהיה מודד מוסמך), במידה ואין תשריט בעריה לדעתי תוכל להכריח העריה לבצע מדידה באמצעות הגשת ערר על ההשגה, קח בחשבון שאם אינך צודק וועדת הערר יכולה להטיל עליך הוצאות משפט לטובת העריה. כמו כן תהליך ערר בד"כ אורך זמן רב. במידה ואכן יקבע שחויבת ביתר לאורך השנים תוכל להגיש תביעת השבה בבית משפט עד שבע שנים אחורה ומומלץ להגיע עם העריה לפשרה בעניין הזה לאחר הגשת התביעה כי הסיכויים הם פיפטי פיפטי. בהצלחה רבה