העברות מקרקעין במתנה

  • עזרה בבעיה שהתגלתה בחלוקת רכוש -הפניה מפורום משפחה
    יונית | 07/06/2010 09:30

    אני אמורה לחתום להכין הסכם ממון עבור לקוחותיי (בעל ואישה). יש להם שתי דירות. האחת רשומה על שם שניהם והשניה רשומה על שם הבן שלהם (שההורים רכשו אותה בפועל) יש בה אף הערות אזהרה שלא ייעשה בנכס כל פעולה. הצדדים הסכימו שכל אחד מהם יקבל דירה אחת. הבעל את הדירה הראשונה והאישה את הדירה שרשומה ע"ש בנה. הבעיה שאחת הדירות רשומה על שם הבן. אני יודעת שניתן לבצע העברת בעלות על שם שני הצדדים על שם האישה, אבל אני יודעת כי העברת בעלות בדירה נחשבת למכירה ואז יצטרכו לשלם מס, למרות שזה העברה בין בני משפחה, משום שכיביכול יש על שמה את הדירה שהבעל יקבל ולכן אין פטור. כיצד אוכל להימנע ממצב בו דירה אחת תעבור ע"ש הבעל ואז הדירה השנייה, זו הרשומה ע"ש הבן (בשל סיבות כאלה ואחרות) לא תעבור על שם האישה דבר שיקפח אותה. האם ניתן להחתים את הבן על התחייבות בלתי חוזרת או הסכם בינו לבין אימו להעביר רישום בטאבו על שמה? תודה

    • העברות מקרקעין במתנה
      עו"ד עזרא שרון | 07/06/2010 17:56

      ניתן לבצע העברה, בפטור ממס שבח ופטור חלקי ממס רכישה, ללא קשר למספר הדירות. מעבר לכך אנא פנו לייעוץ אישי. הפורום איננו תחליף לחו"ד וייעוץ אישי