בית משפט

  • זיפות בבית משותף שהועד מסרב לעשות
    ליה | 04/06/2010 09:34

    שלום, במשך שנים אני מבקשת מדיירי הביניין (שמבקשים מהועד) לבצע זיפות בגג שכן אני סובלת מרטיבות בחורף. -למרות שקיבלתי הצעות מחיר מבעלי מקצוע שונים והועברו לועד באמצעות השכנים - עד היום טרם בוצע. -הועד ענה להם שהוא יקנה חומרים ויעשה בעצמו זיפות (כדי לחסוך בעלויות) למרות הבטחתו - שום זיפות לא בוצע (מה גם שהוא לא בעל מקצוע מוסמך וחבל לשים מכספי הועד על קרן הצבי). הזמן עובר ומשנה לשנה אני סובלת ושטח הרטיבות גדל. -לצערי אני וה"ועד" עצמו נמצאים בקומה האחרונה של הביניין ואת השכנים האחרים זה לא מעניין - הם לא סובלים. -כשאותו שכן נכנס לנהל את ועד הביניין הוא גם דאג להוציא אותנו מתרבות הדיור ואלה מסרבים לעזור לי כי הביניין לא רשום באגודה לתרבות הדיור. אנא עזרתכם - אני אובדת עצות. נ.ב. * עם הועד אני לא מדברת כבר כמה שנים בשל העובדה שהוא הרים עלי יד (הגשתי נגדו תלונה במשטרה) *בבקשה לא לפרסם את כתובת המייל שלי בפומבי, תודה

    • בית משפט
      רונן גדות, עו"ד | 04/06/2010 15:14

      עלייך לבחור בין המשך כניעה לבין פניה להליך משפטי נגד כל בעלי הדירות בבנין. גג משותף (אם כזה הוא הגג) חייב תחזוקה וכל בעלי הדירות חייבים להשתתף בה. אפשר לבחור בין בית משפט השלום לבין המפקח על רישום המקרקעין לשם נקיטת הליך משפטי מתאים

    • תחזוקה של גג המהווה רכוש משותף
      עו"ד טלי קסלר | 04/06/2010 16:11

      תנסי לכנס אסיפת דיירים כמו שצריך (הודעה מראש לכל בעלי הדירות ועריכת פרוטוקול מסודר בכתב) במסגרתה תנסי להעביר החלטה של כל הדיירים לאסוף את הכסף ע"מ לזפת את הגג. אם זה לא ילך מומלץ לכתוב מכתב לדיירים - התראה לפני הגשת תביעה. ואם גם זה לא יוביל לתוצאה המקווה - אין מנוס מהגשת תביעה.