כניסה לנכס לפני תחילת המועד הנקוב בהסכם השכירות

  • הסגת גבול בדירה מושכרת
    דפניס | 03/06/2010 08:21

    השכרתי דירה לפני שבוע לזוג בחוזה שתחילתו 10.6.10.האישה הייתה אמורה ללדת בכל יום והיא בקשה לקבל את המפתחות עם החתימה על החוזה כדי שהם יוכלו לעשות עבודות שונות בדירה לפני הלידה. [צביעה, התקנת מדפים, נקיון וכו']. השוכרים נתנו לי מסמך המאשר כי ניתנה הוראת קבע לבנק להעברת שכר הדירה מידי חודש כאשר התשלום הראשון הוא במועד תחילת החוזה . כלומר בפועל, לא קבלתי עד היום כל שכר-דירה. הסכמתי למסור את המפתחות כדי להקל עליהם, וגם על עצמי. שילמתי וועד-בית עד 10.6. וברור שגם תשלום הארנונה יחול עלי עד למועד זה. שלשום התברר לי כי האישה כבר ילדה, וכי מבית החולים היא חוזרת לדירה. גם אינסטלטור שהיה בדירה מטעמי אישר כי הדירה מרוהטת ולדעתו גרים בה. אני מתגוררת בעיר אחרת וקשה לי פיזית להגיע למקום. האם זו הסגת גבול? האם אני יכולה לדרוש שכר-דירה עבור תקופה זו? לחילופין , האם אני יכולה לדרוש את אותו תשלום שאמורים הדיירים לשלם בתום תקופת השכירות באם לא יפנו את הדירה בזמן [390 ש"ח לכל יום]. אודה מאוד על תשובתכם אריאלה

    • כניסה לנכס לפני תחילת המועד הנקוב בהסכם השכירות
      עו"ד טל רכניץ | 03/06/2010 12:22

      יש לעיין במה שכתוב בהסכם שנחתם כמובן, אך לטעמי קשה לראות בכך הסגת גבול בנסיבות שתיארת. הרי נתת לשוכרים את המפתחות ולא התנית זאת בכך שלא יעבירו את הדברים שלהם לשם, אלא אם יש לך אסמכתא כתובה כי היתה התניה כזו (כי לא ייכנסו לדירה קודם לכן, אלא רק לצורך ביצוע עבודות התאמה). אני מציע, כי לאחר שתאחל ליולדת מז"ט, תשוחח עימם ותגיד שבנסיבות שנוצרו, אתה מצפה שיישאו לכל הפחות בהוצאות על הדירה (ועד בית, ארנונה, חשמל וכיו"ב) ממועד כנסיתם בפועל לדירה ועד לתאריך הנקוב בחוזה. כמובן שאתה יכול לבקש גם דמי שכירות בגין התקופה הזו, ואם ייענו לבקשתך, מה טוב.