ערעור על פסק דין בענייני מקרקעין

  • האם קיים תנאי מתלה בכלל במקרה זה?
    עדי | 28/05/2010 19:00

    תנאי מתלה האם היה? דחוף חושבת לערער אם צד א טען שיש לו זכויות במגרש ולאחר מכן טען שיש לו קבל זכות על סמך רשימה סתמית ללא חתימה וללא תאריך—רשימת תושבים ורשימת בן ממשיך והוא טען שהעביר לאחותו צד ב את הזכות לפני 20 שנה (שיהוי) המינהל טען שאין זכויות לצד א ולא היו ---אך מצא את הרשימה הנ"ל ---(שייתכן שהיא מזוייפת כי עד עתה חתמו 70% מהרשימה כי זו אינה חתימתם וזו האחות צד ב חתמה על הסכם פיתוח בשנת 80 (במהלך המשפט טען צד ב כי על פי מיטב ידיעתו הייתה זכות לצד א) לאחר 4 שנים משלא בנה צד ב –המינהל רצה להפקיע ---ואז ההורים באו לצד ג והציעו שהוא יקח את המגרש צד ב הסכים ---והחל ברור העיניין עם המינהל עו"ד הגיע למינהל עם אישור מצד ב וכתב מכתב למינהל עם העתק להורים העתק לצד ב העתק לצד ג תוך ההליך העו"ד נפטר ז"ל צד ג הוכיחה למינהל בכוחות עצמה כי אינם יכולים להפקיע את המגרש ----כי היה פלוש כנחתם הסכם פיתוח עם צד ב המינהל הסכים והחל בטיפול להחלפת מגרש בינתיים צד ב קיבל עיקול ממס רכוש---צד ג שילם (כמובן שהמסמכים על שם צד ב) יש מסמך בכתב ידו של צד ב שאומר שוויתר על הזכויות לצד ג ומיועד לשלטונות המס ושולם. טיפול מול המינהל ארוך ומיגע 20 שנה בשנת 2004 סוף סוף יש אישור מהמינהל שיש מגרש חלופי אז נחתם תצהירי העברה ללא תמורה מצד ב לצד ג ואז התעורר צד א שטען שיש לו זכויות ושהיה תנאי מתלה כי אם לא תבנה תחזיר צד ב את המגרש ושהוא וויתר על זכותו לצד ב בזמנו כדי שהיא תבנה המינהל טוען שלא היו זכויות ולא החזירו זכויות וטען שנתן לצד א על תנאי כמובן שתנאי לא היה וצד ב כתב בתצהיר שלא היה שום תנאי אנחנו משפחה וכלם היינו מדברים לא הוסתר אך נפלתי בשופט שכנראה לא מבין במקרקעין וטען כי צד א ידו על העליונה וקיים כאן תנאי מתלה ועוד חייב אותי בהוצאות( צד ג ) כמובן שלצד א לא היה שום מסמך על העברת זכויות ולא התניה כל שהיא זכה ואמר "איך סידרתי את השופט ג בלעג מרגיז שהיה בבית המשפט לעינייני משפחה?? שאלתי לצורך מה קיבלתה את המגרש "? ( שאל את צד ב וזה ענה" כדי לבנות ועוד שאלה אם צד א ידע שתעשה ספוקולציות עם זה היה נותן לך "?? ענה צד ב אם הייתי לוקח כדי למכור אז לא,,,,,,,,והשופט " החכם" ---- מכאן השופט החליט שהיה תנאי מתלה מדובר בכל הצדדים שהם אחים לא הייתה מכירה הייתה הסכמה של ההורים שבנתיים נפטרו ברוח המשפחה מה דעתכם איך אפשר לתקוף את זה אני צד ג מרגישה שגזלו ממני שלא בדין ולא בצצדק אחרי 20 שנה של תשלומים על שם צד ב וריצות אין ספור האם לשופט כזה יש ידע במקרקעין ? מה אומר החוק ? מה קורה למערכת המשפט ? אני מעוניינת להגיש ערעור----האם כך מוכח הצדק?

    • ערעור על פסק דין בענייני מקרקעין
      עו"ד עזרא שרון | 30/05/2010 10:04

      כדי לבחון האם יש לכם עילת ערעור, יש לעיין בכל החומר והריאות שהוצגו בהליך המשפטי. מועד הגשת הערעור מוגבל בזמן, ומשכך עליכם לפנות בדחיפות לייעוץ משפטי.