העברת חובות ארנונה וחשמל על שם השוכר

  • חוב תשלום ארנונה וחשמל
    בעל הדירה | 26/05/2010 23:18

    השוכר עזב לחול .נשאר חוב לארנונה ולחברת החשמל.אני בעל הדירה.בררתי בעיריה במחלקת הארנונה וגם בחברת החשמל אמרו לי שבעל הדירה/הערב לא צריכים לשלם את החוב כי החוב על שם הדייר. מה יקרה אם ארצה למכור את הדירה? האם גם בעתיד לאחר מספר שנים לא יפנו לבעל הדירה לתשלום החוב?

    • העברת חובות ארנונה וחשמל על שם השוכר
      עו"ד עזרא שרון | 27/05/2010 09:59

      על פי פקודת העיריות, אם החיוב הוסב על שם השוכר, והוא גר שם תקופה שלא פחות משנה, הערייה צריכה לגבות את החוב מהשוכר ולא מבעל הבית. יחד עם זאת, כבר ניתקלתי במצבים בהם למרות הוראות החוק, העיריות דורשות מבעל הבית את התשלום, ולעיתים יש צורך לפנות לערכות משפטיות בעניין זה.

      • השוכר התגורר 6 חודשים -פחות משנה.
        בעל הדירה | 29/05/2010 11:25

        השוכר גר בדירה 6 חודשים בלבד ועזב לחול. א.האם זה הקריטריון של העיריה לגבי תשלום הארנונה?כלומר החוב חל על בעל הדירה?כי המינימום להעברת שם בארנונה זה חוזה שכירות לשנה והדייר עזב קודם? ב.הערב הלך לשלם חוב ארנונה וחשמל .בעיריה ובחברת החשמל אמרו לו :"אינך צריך לשלם, כי החוב על שם הדייר".(מצד שני הדייר התגורר פחות משנה ועזב לחול) מה עלי לעשות כדי להבטיח את עצמי שמחר העיריה לא תתבע ממני, את החוב?