התיישנות של חוב ארנונה

  • חוב ישן בארנונה
    רועי | 26/05/2010 15:29

    לפני כשבועיים קיבלתי הודעה מחברת מילגם שזו כניראה חברה פרטית שעוסקת בגביית חובות מחייבים של עיריית באר שבע, על חוב של כ1500 ש"ח בארנונה מאחת הדירות שהן התגוררתי במשך שנה בהיותי סטודנט. ואם לא אשלם את החוב מיידת הם יפתחו נגדי בתהליכי עיקול. משיחה טלפונית שערכתי עם נציגת החברה התברר לי שהחוב הוא על שנת 2000-2001 , על מספר חודשים שלטענתם לא שילמתי ארנונה ומים. כאשר שאלתי למה ניזכרו רק עכשו נאמר לי שנישלחה הודעה ראשונה. לפני כחצי שנה לאותה דירה בבאר שבע ורק שההודעה חזרה נשלחה לי הודעה שניה לכתובתי. העיניין הוא שלאחר כ 10 שנים כבר אין לי את מסמכי התשלום, אני רק בטוח מהכרות עצמית שלא יכול להיות מצב שלא שילמתי חשבונות. שאלתי היא האם חוקי לעירייה להיזכר אחר זמן כה רב שבו רוב האנשים כבר לא שומרים מסמכים, שאני חייב כסף ועוד להוסיף לי ריבית (לא ברורה) והצמדה על הסכום, ואם לא כיצד ניתן לעצור את תהליכי העיקול. השגתי בנתיים דחייה של מספר ימים בהליכי הגביה

    • התיישנות של חוב ארנונה
      עו"ד עזרא שרון | 27/05/2010 09:50

      חוב ארנונה מתיישן אחרי 7 שנים. לחוקי ההתיישנות יש חריגים העוצרים את מרוץ ההתיישנות- כגון כך שהעירייה פעלה כדי לגבות את החוב, ויש לבחון עובדתית האם העירייה אכן פעלה כנדרש. לגבי הפרשי הצמדה וריבית- בהנחה שהחוב לא התיישן- נסה להגיע להסדר עם העירייה להפחתתו/ביטולו- לאור הנסיבות שתיארת.