הסכם יורשים ומסים

  • העברת דירה בטאבו הסכם מלפני שנים
    א | 26/05/2010 14:05

    לפני 10 שנים נפטר אבי המשפחה. במסגרת חלוקת העזבון נעשו הסכמים בין האחים ובינהם אחד האחים חתם על הסכם להעברת זכויות בטאבו (הסכם בלתי חוזר). בזמנו לא העבירו את הדירה בטאבו ולכן גם לא שילמו מיסים. אם עכשיו רוצים לממש את ההסכם ולהעביר את הדירה בטאבו, האם החיוב במיסים יחושב לפי ערכו היום או שיהיו קנסות והצמדות מתאריך ההסכם בינהם?

    • הסכם יורשים ומסים
      רונן גדות | 26/05/2010 15:45

      1. אם לא חל שינוי במצב המשפטי של הדירה. אם מי שזכאי לה לפי ההסכם מחזיק בה בפועל משך אותן שנים ורק הוא נהנה מהשכירות, אפשר גם כיום לפעול מכח אותו הסכם יורשים. 2. מסים - בירושה ובחלוקת עזבון [שאינה כוללת שימשו בכספים שאינם של המנוח] אין מסים

      • טעיתי בפרטים
        א | 27/05/2010 08:28

        תודה על התשובה. מתברר שטעיתי בפרטים. הדירה היתה רשומה בחלקים שווים ל-3 הילדים. ובמסגרת ההסכמים בין הילדים קבעו שילד אחד יקבל את כל הדירה ולכן זה לא עיזבון. ולכן אני שואלת לגבי המיסים: האם זה שההסכם לא דווח אז לפני שנים יגרור הצמדה או קנס לחיוב המס. (מס שבח על מנת להעביר את הדירה בטאבו על שם ילד אחד ולא 3)

        • הסכם מכר שלא דווח לרשויות המס
          עו"ד עזרא שרון | 27/05/2010 09:46

          אם חתמתם על הסכם מכר/מתנה, שלא דווח, ותדווח עליו בדיעבד, אזי החיוב במס יצבור הפרשי הצמדה וריבית (אני מבינה משאלתך שמדובר בהסכם כזה, ולא הסכם חלוקת עזבון). אם מלכתחילה יש פטור ממס, אזי ייתכן שבפועל לא יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כי החיוב המקורי פטור. יש לראות את טיב ההסכם ומהותו כדי להשיבך בוודאות.