לא ברור...

  • חוזה שכירות
    א' | 25/05/2010 23:41

    אני רוכשת את הדירה בה אני גרה בשכירות, חוזה השכירות מסתיים בסוף החודש ולאחר מכן יש כ-שלושה שבועות בהם אנו בלי חוזה שכירות אך עדיין לא עבר התשלום האחרון עבור הדירה, האם בתקופה זו עליי לשלם לבעלי הדירה עבור כל שלושת השבועות ביחס לבעלות מלאה בדירה, או שמא סכום התשלום צריך להתאים לכך ששלמתי כבר 2/3 מהדירה? יש לציין שהצענו לשלם את מלוא הסכום בסוף החודש ע"מ להמנע משאלת השכירות אך הם מסרבים.

    • לא ברור...
      שרון | 25/05/2010 23:58

      את ובעל הדירה חופשיים להחליט מה יהיה התשלום עבור התקופה הזו.לא ממש הבנתי אם יש התייחסות בחוזה המכר למועד העברת החזקה בפועל ולתקופת שלושת השבועות הללו. כמו כן לא ברור מה דורש בעל הדירה וביחס לאיזה עניין (כדבריך) הוא מסרב.באופן כללי מדובר בזוטי דברים.  בהנחה שחוזה המכר מדבר על העברת החזקה רק בסוף החודש ולא מתייחס לתקופת השכירות, אני מציע לך להגיע להסכמה בכתב עם בעל הבית באשר לתשלום שכירות עבור תקופה זו. לטעמי  בהעדר הסכמה אחרת אין משמעות לעובדה ששולמה מקדמה עבור הדירה.

      • אני אנסה להסביר
        א' | 26/05/2010 10:16

        העברת הבעלות וקבלת החזקה (למרות שבפועל אנו גרים בדירה) היא ב-20 לחודש, נוצר מצב שיש 20 יום שבהם עדיין לא עברה הבעלות המלאה אך אין חוזה שכירות בפועל, בעל הבית רוצה לחתום על חוזה שכירות לאותם 20 ימים, השאלה שלי היא האם אני יכולה לסרב לשלם את הסכום ששלמתי ולבקש שהסכום שאשלם יהיה באופן יחסי לבעלות החלקית שלי בבית באותה תקופה (שהרי כבר שלמתי על 2/3 מהדירה), האם יש לי בסיס לטענה זו?

      • שוכר שרוכש המושכר
        עו"ד עזרא שרון | 26/05/2010 10:20

        יש להתייחס לנקודה זו ספציפית בהסכם המכר, בהתאם להסכמה שתגיעו אליהם עם בעלי הדירה. בהעדר התייחסות אחרת, עליכם לשלם דמי שכירות המלאים עד למועד בו תשלמו את מלוא התמורה.