רישום בטאבו

  • תשלום עבור רישום בטאבו
    צבי | 24/05/2010 21:23

    בשנת 1196 קניתי קוטג' מקבלן. שלמתי 1ץ5% מסכום הקניה לעו"ד מטעם הקבלן על החוזה לרכישת הבית. עתה כעבור 15 שנה העו"ד שהיה חייב לבצע רישום בטאבו הפרסלציה הסתימה לפני כשנתיים. עתה דורש העו"ד 2500 ש"ח במכתב מאיים. מכל 15 בעלי הקוטג'ם במתחם.האם לא די ששילמנו 1ץ5% ברכישת הדירה עבור החוזה.?? האם הקבלן והעו"ד לא מחויבים לרשום הנכס בטאבו ?? האם אני צריך לשלם בכלל לפי דרישת העו"ד??? האם נכון שבחוק מדובר בסכום של 520 ש"ח או 300 ש"ח בלבד ?? אודה למענה

    • רישום בטאבו
      צבי | 24/05/2010 21:45

      בשנת 1996 רכשתי קוטג' מקבלן במתחם של 15 קוטג'ים חדשים. שלמתי לעו"ד מטעם הקבלן 1.5% מסכום הרכישה .265 אלף דולר. לעו"ד על החוזה . בחוזה רשום שהעו"ד יבצע רישום הדירה ברישום המקרקעין.. עתה שנתיים אחרי סיום הפרסלציה במתחם המגורים שלנו. העו"ד דורש 2500 ש"ח . האם ה 1.5% ששילמנו לעו"ד {כעשרת אלפים ש"ח ב1996} לא כוללים הרישום בטאבו ?? האם בכלל דרישת העו"ד לתשלום היא חוקית ?? והאם אני יכול לדחות הדרישה לתשלום בכלל ?? ובאם יש לשלם נדמה לי שבחוק מדובר ב520 ש"ח או 300 ש"ח לכל היותר ?? אנא מענה

      • עו"ד המייצג קבלן, יכול לייצג את הרוכש לעניין רישום
        יוסי אפשטיין, עו"ד | 25/05/2010 00:35

        לרגע תהיתי האם הנך מדבר על 5% שגבה ממך משטר מיסוי הקרקעות של צלאח א-דין, הכובש המוסלמי ששלט באזור א"י באותה תקופה עליה דברת. ואולי היה זה בתקופת התנזימאת והרפורמות האגרריות...משראיתי שהאותיות התהפכו - חזרתי למציאות... לגופו של עניין. עוה"ד המייצג את הקבלן ולו משלמים סכום נכבד ולרוב 1.5% כפי שנגבה ממך, מייצג את הקבלן לבדו ורק לעניין הרישום הוא מייצג את הקונה גם כןוחובה עליו לפעול בנאמנות ובמסירות בעניין הרישום להעברת הנכס על שם הקונה, הגם שעל דרך הכלל הוא מייצג את הקבלן לבדו. יתירה מכך, עוה"ד של הקבלן מנוע מלייצג את הקונה לכל עניין אחר שכן הדבר מנוגד לחוק ולאתיקה המקצועית. משכך, הכסף יכול ונגבה על הרישום לבדו. לאור זאת, על פניו דרישת עוה"ד תמוהה ודי לחכימא ברמיזא.

        • דרישת עו"ד לשכר בגין רישום בטאבו
          עו"ד עזרא שרון | 25/05/2010 13:09

          שכ"ט בשיעור 1.5% + מע"מ ששילמת בגין הררכישה הינו עבור שכ"ט עו"ד לרישום הטאבו. סכום זה, כמעט תמיד, איננו כולל הוצאות נוספות שמגיעות מאוחר יותר בגין אגרות ושכ"ט בעלי מקצוע (מודד וכד)- המתחלקים בין כל הדיירים. אני מניחה שזו הדרישה הנוספת, ואם תעיין בהסכם הרכישה המקורי תראה שתשלום 1.5% + מע"מ איננו כולל הוצאות אלו.