רכישת דירה ומשכנתא

  • רוכשת דירה מאבי עזרה!!
    יפית | 24/05/2010 18:29

    אני רוכשת דירה מאבי. הבנק אישר לי את ההלוואה אבל בתנאי אחד. שהדירה קודם תעבור על שמי בטאבו. העורך דין שלנו אמר שזה יכול לקחת זמן רב יותר מעסקה רגילה לפחות 4 חודשים .(זמן רב מידי) מאשר עסקה רגילה. שבה מופיע השם שלי כהערת אזהרה. אבא שלי אמר לי שזה לא מתאים כי הוא פוחד שבמשך 4 חודשים הדירות יעלו עוד ועוד והוא גם רוצה לקנות בית.בקיצור הזמן הוא רב מידי אנחנו רוצים משכנתא תוך חודש גג. רציתי לשאול כמה זמן זה לוקח להעביר את כל הפרוצודורה הזו?האם העורכת דין שלנו צודקת או שהיא רוצה חיים קלים? לא יודעת ככה זרקו לי כמה מילים אז אני לא מבינה כל כך גדולה בזה אם אפשר עזרה תודה יפית.

    • רכישת דירה ומשכנתא
      עו"ד עזרא שרון | 24/05/2010 19:46

      הליך השלמת העברת הזכויות על שמך יכול לקחת כ- 4 חודשים, אך לא ברור לי משאלתך מדוע לא ניתן לקבל מהבנק הלוואה עוד לפני השלמת העברת הזכויות- לצורך מימון הרכישה.

      • זה התנאי של הבנק!!על מנת שאני אקבל את הכסף.
        יפית | 25/05/2010 06:55

        הם רוצים שקודם כל הדירה תהיה על שמי.!אפילו הערת אזהרה לא מספיקה. זה מטורף הפרוצודורה לוקחת זמן רב ובינתיים גם אין כסף שכך אבי יוכל לקנות בית לעצמו. אני לא מבינה תבנק הזה. הם אומרים שככה הנהלים .. האם יש אפשרות לזרז את זה

        • המשך תשובה
          עו"ד עזרא שרון | 25/05/2010 13:06

          ניתן לנסות לזרז הליכי מול רשויות המס, אך אף אחד לא יוכל להתחייב שהם יענו לבקשתך ..

          • תודה על התשובה המהירה.רק אם אפשר עוד שאלה תודה
            יפית | 25/05/2010 14:46

            האם יש הבדל בין עסקה רגילה ששמים הערת אזהרבה בטאבו לבין שהדירה קודם תהיה על שמי? האם הפרודורצה בטאבו לא לוקחת גם זמן מבחינת העברת כל הזכויות על שמי?

            • מהות הערת אזהרה
              עו"ד עזרא שרון | 26/05/2010 10:25

              הערת אזהרה איננה זכות קנינית, אלא מעין רישום זמני עד שמושלמת העברת הזכויות על שמך שמשעותה שבעל הנכס התחייב להעביר זכויות (כמו במקרה שלך)/להימנע מביצוע עסקה. הערת אזהרה ניתן לרשום במקום, בעוד שהשלמת העברת הזכויות אורכת זמן, ואולם, כאמור, רישום הערת אזהרה איננה תחליף להעברת הזכויות על שמך ולא באה במקומו.

          • בהעברה ללא תמורה , ההליכים זריזים יותר, יש לבדוק  לת
            לין | 28/05/2010 09:31