חוזה עם קבלן כשטרם ניתנו היתרי בנייה

  • חתימה על חוזה עם קבלן לפני שקיבל היתר בניה
    אלי | 16/05/2010 22:09

    לצוות שלום וחג שמח. האים רשאי הקבלן לדרוש את מדדי תשומות הבניה שנתווספו לאחרונה על מחיר הדירה כאשר אין הוא בונה עדיין ואפילו אין אישור בנייה ולא אישור לעבודות אפר. בחוזה הוחתמתי בלי לשים לב(עובי של כ-200 עמודים) גם על נושא מדד תשומות הבנייה שחל מיום החתימה. אך האים זה חוקי לדרוש מדד כאשר אין בניה לעניין זה האים חוקי כלל להחתים על חוזה לפני אישור בנייה . אודה לכם על תשובה מהירה

    • חוזה עם קבלן כשטרם ניתנו היתרי בנייה
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 17/05/2010 11:11

      חוזה הינו הסכמות בין 2 צדדים או יותר וכל עוד אינו נוגד את תקנת הציבור, החוק או המוסר - הרי שהינו חוזה אכיף. לשאלתך, מותר להצמיד לכל מדד וגם למדד תשומות הבניה אף אם טרם נבנה בלוק אחד וכל עוד שהסכמת לדבר ועל פניו חתמת והסכמת לכך. אסייג ואומר כי ביכולתך לשלם את התמורה באופן מיידי (בהנחה שהחוזה לא מנע זאת ממך) וכך לא תצטרך לשלם את ההצמדה למדד. יחד עם זאת ! בחתימה כשלעצמה אין קסם וניתן לבטל חוזה חתום (באמצעות ביהמ"ש) כשלא היתה גמירות דעת הצדדים לאמור בו (פס"ד בוטקובסקי). מדבריך עולה כי חתמת על חוזה כשלא התכוונת אליו. עוד עולה כי "החתימו" אותך על חוזה שאין לגביו עדיין אישורי בנייה. זה כשלעצמו, לא פוסל באופן אוטומטי ו/או אוטונומי את החוזה, אך על מנת שתישמרנה זכויותיך - ממליץ לך לפנות באופן מיידי לעו"ד. אינני יודע אם קיבלת ערבויות לכסף ששולם על ידך ע"פ חוק המכר (אבטחת בטוחה לרוכשי דירות), אך די לזכור במקרה "חפציבה" על מנת להבין שכדאי לך לבדוק הנושא לפני ולפנים עם עו"ד ובהקדם.

    • חתימה על חוזה לפני קבלת היתר בנייה
      עו"ד עזרא שרון | 17/05/2010 14:03

      העובדה שהמחיר הוצמד למדד הינה חוקית. הכל עניין של מו"מ וביקוש והיצע. לא ברור מדוע לא שמת לב לעניין זה ומה פירוש "הוחתמת"- אם פשוט לא קראת את הכתוב , והיתה לך הזדמנות לעשות כן, ככל הנראה אין פה עילה להתחמקות מעניין זה.