שוב שלום

  • פינוי דירה
    כרמית | 15/05/2010 11:56

    רציתי לשאול שאלה וזו שאלה חשובה.לגבי שכירות:אני גרה בדירת גג.בעל הדירה החתים אותי על חוזה וידע שיש לי 2 כלבים אך זה לא כתוב בחוזה.הוא ידע על זה רק ביקש שלא יהרסו כלום.בחוזה חתמנו שאני משלמת 2500 ש"ח(לפני כן הדייר הקודם שהוא ידיד טוב שלי וחבר של בעל הדירה שילם 2400 ש"ח. הייתה הסכמה שהוא מוסיף עוד 100 ש"ח בגלל המים.סגרנו את זה.)בעת החתימה על החוזה היה ידיד שלי לידי ושמע הכל.את החוזה באותו יום לא לקחתי עד היום מאז 27-10-09 כי בעל הדירה שהוא גם מתווך לא היה באותו רגע אלא מנהל התיווך והוא רצה שבעל הדירה יחתום על זה.בקיצור התשלומים הם ככה-שכירות-2500+חשמל פעם בחודשיים+תיווך חודש נוסף.הבעיה איתו התחילה לפני חצי שנה.פתאום בעל הבית הגיע אלי וביקש תשלום על המים.אמר שיש לי מכונת כביסה ובחצי שנה יש שימוש של 3000 ש"חשאני כל הזמן שוטפת את הבית ועוד שטיוית.קודם כל אמרתי לו שבחוזה לא היה תשלום מים ושידבר עם מוטי מנהל התיווך.כי גם השכן שלי היה איתי בחתימת החוזה והוא שמה הכל.אך הוא אמר לי שלא התכוון שהשתמש בכ"כ הרבה מים אחרת היה דורש בהתחלה.ושדיברתי עם מנהל התיווך אז הוא אמר שהוא התכוון שעד 100 ש"ח יש לי חופשי ומעל זה אני משלמת.זה לא נכון כי יש לי עד שהיה איתי באותו יום בחתימת החוזה.הבעיה היא שהחוזה לא אצלי.מאז שהתחילה הבעיה הזאת כל 10 לחודש בעל הבית רוצה סכומים גדולים שאינני יכולה לתת לו.את החשמל אני משלמת ואז הוא לוקח את הכסף למים ואומר לי לא שילמת חשמל/תיווךלפני שבוע הוא התקשר אלי וביקש ממני 200 ש"ח לכסות חלק מהחוב של המים.אמרתי לו שאין לי במכה אחת את הסכום הזה וכל פעם אוכל לתת לו קצתלמרות שאני לא אמורה לשלם מים.ביום רביעי הוא אמר שיבוא לקחת את ה-200 ש"ח שיש לי ולא בא.בחמישי שחזרתי מהעבודה להפסקה של שעתיים הוא היה בבניין ואמר לי שאני משחקת איתו ושהוא רוצה את המונה של החשמל הייתי עם הכלבים והם די תוקפניםאמרתי לו שיחכה למטה ואני אביא לו וגם את הכסףהוא לא היה מוכן ועלה אחריהתחיל להתעצבן עלי וכשבאתי לסגור את הדלת אחרי הוא עצר את הדלת עם הרגל והתחיל לצרוח עליבינתיים אחד הכלבים ברח בגללווסגרתי בכוח את הדלת.הוא אמר לי שעד יום א'(מחר)שאני אעזוב את הדירה.לשאלותי-האם זה חוקי?כל עוד אני משלמת לו את התשלומים האם הוא יכול לפרוץ את הדירה כשיש שם כלבים?האם השכן הידיד שלי שהוא עד יכול לעזור בזה שהוא עד כשאין לי את החוזה?מה עלי לעשות?אני לא יודעת אם ללכת מחר לעבודה או להישאר בבית כדי לשמור על הכלבים ועל הבית.אני לא יודעת אך האם מותר לו לפרוץ לדירה שהיא כרגע בבעלותי ולהוציא אותי משם ללא צו בית משפט או משהו כזה?האם לפנות למשטרה?תעזרו לי בבקשה להבין מה עלי לעשות.כמו כן מחר אתקשר לש.י.ל אולי שם גם תיהיה לי עזרה?תודה.

    • שוב שלום
      כרמית | 15/05/2010 19:41

      בבקשה אני צריכה כמה תשובות לשאלותימחר זה היום שבעל הבית אמר שזה היום האחרון שלי.מה עלי לעשות?

      • פינוי שוכר
        עו"ד עזרא שרון | 16/05/2010 21:11

        הפורום מתאים לשאלות נקודתיות וקצרות, ואיננו תחליף לייעוץ משפטי. לכן אשיב בכלליות: אני לא ממליצה לפנות שוכר/מטלטלין בכוח-וודאי שאין מקום לעשות כן אם השוכר לא מפר ההסכם.. גם חוזה בע"פ הוא מחייב ומשכך ההבנות שהגעתם אליהם בעניין צריכת המים הן חייבות.