תגובה

  • לא יכול למכור דירה בגלל חוב של הקבלן למנהל
    שי | 15/05/2010 04:23

    שלום רב, רכשתי דירה מקבלן לפני כ-5 שנים ולאחרונה פירסמתי אותה למכירה. לאחר זמן קצר מצאתי רוכש לדירתי וחתמנו על זכרון דברים. עורך דינו של הרוכש רצה לקבל לידיו אישור על רישום הדירה בטאבו אך לא היה לי אישור שכזה. מה שכן היה בידי הוא שטר מכר שקיבלתי מהקבלן. לאחר בדיקה קצרה התברר שאין באפשרותי להעביר את הדירה היות ולקבלן יש חוב במנהל מקרקעי ישראל של 180 אלף שקל ושהוא לא מעוניין לשלם אותו. במצב כזה אין באפשרותי למכור את הדירה. שתי שאלות עיקריות נשאלות כאן: 1. איך הקבלן מסר לי שטר מכר על הדירה? 2. איך ניתן לפתור את בעיית המכירה?

    • תגובה
      עו"ד עופר יהלום | 15/05/2010 18:45

      קודם כל אציין שהנתונים בשאלה לא מלאים, ולכן קשה לתת תשובה מוסמכת. בכל אופן, נראה לי שהדירה היתה רשומה בעת הקנייה מהקבלן אצלו בלבד ולא בטאבו, מה שמאפשר להעביר את הרישום אצלו בלבד בעת מכירתה. הדרך היחידה להכריח את הקבלן לשלם את הוב היא לתבוע אות בבית משפט, או - מה שנראה כסיכוי הרבה יותר נמוך - לתבוע את המינהל להסכים לרישום למרות החוב. גם מעניין שהמינהל לא תובע מהקבלן את החוב.

      • אחדד את השאלה
        שי | 16/05/2010 01:29

        קודם כל תודה רבה על התשובה. אחדד מעט את שאלתי, האישור שקיבלתי מהקבלן הוא "אישור זכויות" ולא שטר מכר. הסיפור שעומד מאחורי הפרוייקט שבו אני מתגורר הוא - הקבלן שהתחיל בבנית הפרוייקט פשט את הרגל והקבלן שממנו רכשתי את הדירה קנה ממנו את הפרוייקט והשלים את בנייתו. הקבלן לא מוכן לשלם את החוב למנהל וטוען שהחוב הוא של הקבלן הראשון ויש להעביר אותו לבפיטת רגל. דבר נוסף שגם אותי מעניין הוא איך באמת המנהל לא מחייב אותו לשלם את החוב?!?! (ודרך אגב, לאחרונה רכש הקבלן קרקע נוספת מהמנהל לצורך בניית פרוייקט חדש!! הייתי מצפה מהמנהל לא לאשר לקבלן לרכוש קרקעות כל עוד לא יוסדר החוב הקיים)

        • תגובה שניה
          עו"ד עופר יהלום | 16/05/2010 08:40

          אתחיל מהסוף - יש מקרים שבהם גופים ציבוריים, שהם מטבע הדברים מסורבלים, לא תובעים חובות במשך שנים. בהנחה שללא החוב ניתן לרשום את הדירה בטאבו על שמך, הדרך הנכונה היא להגיש בקשה לפסק דין הצהרתי שניתן לעשות זאת, ולצרף כמשיבים את הקבלן החדש, הישן (בפשיטת רגל), והמינהל, בהליך במסגרתו יובהר מי צריך לשלם את החוב. רצוי גם לפנות אליהם קודם במכתב.