למה לא לעשות הסכם ממון ?

  • קניית דירה לאחר נישואין
    לוני | 11/05/2010 22:00

    שלום, אני נשואה ואני רוצה לרכוש דירה על שמה של אימי על מנת שתישאר שלי בלי חלוקה במקרה של גירושין, לא עלינו... האם זה נכון שאחרי נישואין, אם אימי רוכשת לי דירה וכותבת אותה על שמה אז אין כל פחד ,במקרה של גירושין ,שהנכס יחולק עם הצד השני? .אשמח לתגובה בהקדם, תודה מראש.

    • למה לא לעשות הסכם ממון ?
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 11/05/2010 23:00

      אם אמך קונה דירה על שמה, עדיף שתשכיר זאת לכם בחוזה ובמחיר סמלי סביר כדי שיובהר שאין המדובר במתנה ו/או בהסכמה מכללא להעברת הדירה לך ולבעלך, זאת על אף שהקניית מתנה וודאי העברת דירה במקרקעין טעונה מסמך בכתב. למרות האופציה דלעיל, אני סבור שהסכם ממון שיערך ע"י עו"ד יהא עדיף מבחינת העניין והנסיבות לרבות העניין של תחושת השייכות של בעלך בשיתוף ביניכם תוך חלוקה הוגנת במקרהשל גירושין.

      • בהמשך לשאלה
        לוני | 11/05/2010 23:08

        ראשית, תודה על התגובה המהירה, אם כי אני רוצה להבין, הסכם ממון יבטיח לי את הנכס במלואו במקרה של גירושין? אני מנסה להבין איך אמנע ממצב של חלוקה לגמרי.