השלמת רישום הדירה על שם הקונה

  • קניית דירה
    אן | 09/05/2010 20:38

    לעו"ד גיא פרבמן שלום, קניתי דירה לפני כשנה.שילמתי את כל הכסף .חלק מהכסף העו"ד שהיה משותף גם למוכר וגם לקונה לקח פיקדון של 40000 ש"ח מהמוכר.בינתיים אני גרה בדירה ועדיין לא קבלתי את הזכויות ממנהל מקרקעי ישראל על הדירה.העו"ד מסר את כל דמי הפיקדון כבר למוכרים. האם התנהלות זאת תקינה שעדיין הבית לא רשום על שמי,והמוכר קיבל כבר את כל הכסף? העו"ד מרגיע אותי שהכל יהיה בסדר ואין לי מה לדאוג,אבל אני מאוד מודאגת.האם זה סביר שכל כך הרבה זמן צריך לחכות לקבל את הזכויות? בתודה מראש על התשובה אן

    • השלמת רישום הדירה על שם הקונה
      עו"ד עזרא שרון | 10/05/2010 10:43

      אם הוסכם כי הפקדון ישאר בנאמנות עד להשלמת הרישום על שם הקונה- אזי שחרור הפקדון איננו תקין (אם כי בדר"כ אין הוראה כזו בחוזה מכר. בדר"כ הפקדון הוא להבטחת המס, ללא קשר לרישום). יחד עם זאת, אי רישום משך למעלה משנה זה הרבה זמן, ויש לקבל תשובות מפורטות מדוע הרישום מתעכב.

      • תודה רבה
        אן | 10/05/2010 11:39

        תודה רבה. עזרת לי מאוד.להבא כשאקנה דירה אהיה יותר חכמה.בקשר לדמי הפקדון,המוכר התחייב לשלם לנו כסף על ליקויים שנתגלו בדירה לאחר המעבר.בקשתי את העו"ד לא לתת את הפקדון אלא רק לאחר שהוא יידע אותנו ונפגש יחד עם הדייר והוא הבטיח שכך יהיה שאין לי מה לדאוג.להפתעתי הרבה,הוא מסר לו את כל דמי הפיקדון ולא יידע אותנו.זה השאיר טעם מר מאוד. בקשר לזכויות בדירה ,פניתי אליו אתמול ,והוא אמר שהוא יברר במינהל למה עדיין לא קבלנו את הרישומים.היום הוא שולח לי הודעה שהרישומים אצלו והוא ישלח לי.לא מוזר? מאתמול להיום? שאלתי אותו איך הוא מסביר את זה? גם בקשר לדמי הפקדון וגם בקשר לרישומים? תשובתו הייתה:"שאלה יהיו הצרות שלך". ככה צריך לענות עו"ד? אשמח לתשובתך חנה