מדידת בית לצרכי ארנונה

  • מדידת הבית לצרכי ארנונה
    אראלה | 09/05/2010 17:17

    המועצה האיזורית שלנו - עמק המעיינות - שלחה מודד שימדוד את כל הבתים לצרכי ארנונה. המדידה משמשת גם לצרכי תשלום מס הועד של המושבה שלנו, וכל אנשי המושבה נדרשו לשלם רטרואקטיבית גם מס ועד עבור שנת 2009. בעבר לא הוטל מס כזה. זה אותו המודד שמדד את הבית (רק מבפנים) עם סיום הבניה (לפני יותר מעשר שנים) ואז המדידה שלו נתנה תוצאה של 92 מ"ר. הפעם המועצה הודיעה מראש שימדדו רק מבחוץ (כנראה כדי שיוכלו להגדיל את המטרז' על ידי חישוב עובי הקירות) אבל אצלנו המודד התעקש למדוד גם מבפנים והגדיל את שטח הבית ל - 127 מ"ר - כלומר הגדלה של כ- 35%, שמייקרת מאוד את התשלום. ככל שאני שומעת כל אנשי המושבה ממורמרים וכנראה שלכולם הוא הגדיל את שטח הבית שמשמש בסיס לתשלום ארנונה וגם לתשלום מס הועד של המושבה. נראה לי שהמודד נשלח בפירוש כדי לספק עוד מיסים למועצה האזורית. הפעם הוא הוסיף לנו גם את המדרגות היורדות למקלט (בזמנו חוייבנו על ידי הג"א לבנות גם מקלט וגם חדר בטחון למרות שלא רצינו בכפילות זו). כן הוסיף המודד את כל שטח עליית הגג המשופעת שבחלקה הגדול היא נמוכה ואדם לא יכול לעמוד או ללכת בה.לפי צו הארנונה שהם התקינו - הם מחשבים עליית גג רק ביחס לשטח הרצפה (כמו קומה רגילה וחדר מגורים, אבל בפועל אצלנו היא משמשת רק לאיחסון). האם היה מותר למודד למדוד גם מבחוץ וגם מבפנים למרות שהצהירו במכתבם בפירוש שימדדו רק מבחוץ? האם החישוב בעליית הגג רק לפי הרצפה ובהתעלם מהגובה הנמוך - נכון? בפעם הקודמת בה מדד בתוך הבית זה היה עם סיום הבנייה ואז עדיין לא היו מדרגות ודלת כניסה לעליית הגג והיא לא נכנסה לחישוב. בינתיים הגשנו השגה על המדידה עצמה אבל השאלות העקרוניות הללו מציקות לי. בשנה האחרונה אנחנו זכאים גם להנחת אזרח ותיק אבל האחראי על הארנונה מסרב לאשר לפקידה לתת לנו את ההנחה הזו ביחס לשנת 2009, ובפועל קיבלנו את ההנחה רק מתשלום הארנונה של החודשים 3-4 בשנה זו. עכשיו כשהגדילו את הבית מעל 100 מ"ר זה נראה כמו נסיון "לאזן" את ההנחה שמגיעה לנו בדרישת תשלום נוספת. בינתיים אנחנו מעכבים את התשלום. מה הדין במקרה שלנו? בתודה מראש - אראלה. דרך אגב - התפלאתי שאתם דורשים למלא דואר אלקטרוני כשדה חובה. עד עכשיו תמיד נמנעתי מזה.

    • מדידת בית לצרכי ארנונה
      עו"ד עזרא שרון | 10/05/2010 10:28

      לא ברור האם ההשגה שהגשתם היא על ידי עו"ד. נא לפנות בדחיפות לעו"ד המתמחה בתחום מיסוי מוניציפאלי כדי לבחון האם יש מקום לתקן/להוסיף על ההשגה ולייעץ לכם גם לגבי יתר השאלות. הפורום מתאים לשאלות נקודתיות ואיננו תחליף ליעוץ משפטי

      • השאלה היא איך מודדים. האם אין תקנות ארציות?
        אראלה | 10/05/2010 17:08

        אני אדם פרטיו ומשערת שייעוץ וכתיבת מכתבי השגה על ידי עו"ד יעלו לנו יותר מאשר תשלום הדרישות שנראות לנו מופרכות. פה אני מנסה לברר איך מותר להם לחשב את הארנונה ועד כמה מותר להם להתחמק במקביל מלתת לנו את ההנחה שמגיעה לאזרח ותיק.. אם התשובה שאקבל היא שהמועצה נהגה כהלכה - אאלץ לשלם.

        • יש להתייעץ עם מודד בעניין
          עו"ד עזרא שרון | 11/05/2010 09:55

          למיטב ידיעתי- אין הנחיות ברורות באשר למדידות, מה שפעמים רבות יוצר הבדלים גדולים באשר לאופן החישוב