עסקת נדלן הטעונה אישור בית משפט

  • עיסקת נדלן הדרושה אישור בית משפט.האם יש לה תוקף?
    רחל | 09/05/2010 09:36

    האם אפשר לדווח למיסוי מקרקעין ,על עיסקת נדלן הדרושה אישור בית משפט( ובלעדיו אין לה תוקף),לפני שבית המשפט אישר את העיסקה?.האם הקונה יכול למכור את הנכס לצד ג' לפני שבית המשפט אישר לו את הקנייה הראשונית ? והאם יש תוקף לעיסקה עם צד ג' או שניתן לבטל אותה בדיעבד? האם הקונה עבר על החוק כשמכר לצד ג' ,בלי שניתן אישור בית המשפט לעיסקה?

    • עסקת נדלן הטעונה אישור בית משפט
      עו"ד עזרא שרון | 09/05/2010 12:25

      חסרים פרטים בדבר טיב האישור הנדרש. יש מקרים בהם יש לדוח עוד לפני העסקה, ויש מקרים בהם הדיוח נעשה רק אחרי קבלת אישור בימ"ש (למשל- מכר על ידי חסוי). מכירה לצד ג' בטרם אישור בימ"ש בעייתית- כי בימ"ש יכול לא לאשר את העסקה, ושוב- תלוי מה טיב האישור שצריך להתקבל. כדי למנוע עסקה סותרת- ניתן לרשום הערת אזהרה. בקשר לשאלות הנוספות- נא לפנות לייעוץ משפטי לבחינה מדוקדקת של עובדות המקרה

      • מדובר בהקדש ונידרש אישור בית דין רבני
        רחל | 09/05/2010 15:31

        מדובר בהקדש ובית דין רבני צריך לאשר את העיסקה. הקונה מכר לצד ג' לפני אישור העיסקה ע"י בית הדין הרבני ,צד ג' לקח משכנתא על הנכס לפני האישור והיא נרשמה עם שעבוד אותו נכס.