פירוק שיתוף

  • פירוק שיתוף בדירה
    ירדן | 08/05/2010 00:21

    חתמתי על הסכם שכר טרחה עבור פירוק שיתוף בדירה. כעבור 3 שעות בוטל העניין ולא היה צורך להגיש תביעה. העו"ד דורש את מלוא שכר הטרחה, בגלל שיש הסכם שכ"ט חתום. לטענתה, אני מחוייבת לשלם, גם במקרה של פשרה או ביטול. אלא שלא היה מה לבטל, או על מה להתפשר, כיוון שהעו"ד כלל לא הגישה תביעה לפירוק שיתוף! אני מצטטת כרגע 2 משפטים מהסכם שכר הטרחה וברצוני לשאול האם יש לי מקום לפנות לוועדת האתיקה ו/או לוועדת שכר טרחה (הכותרת של הסכם שכה"ט: "יצוג בתביעה לפירוק שיתוף בדירה"): 1. הייצוג הינו בתביעות הנ"ל בלבד, וזאת עד לסיום ההליך בתביעה, בין בפשרה ובין בפסק דין. 2. הלקוח מתחייב לשלם את מלוא שכר הטרחה בכל מקרה, גם במקרה שהצדדים יגיעו לפשרה ו/או במקרה של ביטול. כפי שאני מבינה, על פי חוזה שכה"ט, מדובר בפשרה או ביטול שנעשו אחרי הגשת תביעה לפירוק שיתוף, ובעניינינו, כלל לא הוגשה תביעה לפירוק שיתוף! האם יש מקום להחזר שכר טרחה?? תודה מראש!

    • פירוק שיתוף
      עו"ד גיא פרבמן | 08/05/2010 09:02

      השאלה המרכזית הינה מה עשתה עו"ד בפועל.

      • מה שעשתה העו"ד בפועל
        ירדן | 09/05/2010 06:59

        מה שעשתה העו"ד בפועל הוא מספר תיקונים קלים בהסכם שלום בית שהועבר לה. סדר גודל של כ - 5 שעות עבודה. יש מקום להגיש תלונה לוועדת שכר?

        • שכ"ט עו"ד
          עו"ד עזרא שרון | 11/05/2010 10:10

          עוה"ד זכאית לשכר בגין עבודה שביצעה, אך לא בגין עבודה שלא ביצעה אם שכה"ט היה גלובלי-עבור כל העבודה- יש למצוא איזון ראוי לתשלום רק עבור החלק שבוצע