חומה בין השכנים

  • חומה בין שכנים
    רויטל | 04/05/2010 13:52

    אשמח לקבל תשובה מקצועית לסוגייה להלן: אני מתגוררת בבית פרטי בגן יבנה. בבניית הבית הקמנו חומה, כאשר בנינו את הבית שלנו, המגרש לידנו היה ריק ולכן שילמנו את מלוא עלות החומה. עכשיו שהשכן שלנו הקים את ביתו, ביקשנו ממנו להשתתף איתנו בעלות החומה - כמובן בחלק היחסי שלו. ברצוני לציין שהחומה גובלת בשטח המעבר שלו לבית כמו גם בשטח המעבר של שכן נוסף שגר מאחוריו (איתו הסתדרנו לגבי התשלום). השאלה שלי , האם יש חוק בנוגע להשתתפות עלות הקמת החומה בין השכנים? או שזה נחשב כמנהג מקובל ואיננו יכולים לדרוש על כך כסף? שאלה נוספת שיש לי, מיקום שעון המים שלי ושל הדו-שלי נקבע לנו על גבי אותה החומה. הפתח של השעון הוא מהצד של אותו שכן שעכשיו בנה והוא מעוניין שאנחנו נסגור את הפתח. הייתי במועצה והם אמרו לי ששעון מים צריך להיות גלוי ושיהיה ממוקם בשטח ציבורי, לכן אסור לי לחסום אותו ולפתוח מהצד שלי, מאחר והפקח של המועצה אינו מורשה להיכנס לשטח הפרטי של הבית שלי. לכן זה המקום שמופיע הן בגרמושקה שלי ושל השכן שעכשיו בנה ובהיתר בנייה שהוא קיבל - מופיע מקום שעון המים. השכן טוען שהוא הולך לעשות שער חשמלי שיחסום את המעבר, ובנוסף לא מוכן לשלם את חלקו בעלות החומה עד אשר נזיז את שעון המים למקום אחר. מהם הטיעונים שעומדים לצידי.? האם ניתן לפנות לתביעות קטנות ? מה אפשר לעשות. ניסינו לדבר איתו מס' פעמים על מנת להגיע להסכמה אבל אין עם מי לדבר. אגב, אין לו טענה לגבי הסכום שדרשנו, הוא פשוט מעמיד את זה כנגד הזזת שעון המים. (אין לנו לאן להזיזו ואני מניחה שזה גם כרוך בעלויות של אלפי שקלים. אנא תשובתכם בהקדם.

    • חומה בין השכנים
      עו"ד עזרא שרון | 05/05/2010 10:22

      על השכן להשתתף בעלויות החומה מכוח דיני עשיתו עושר וכד. לגבי שעון המים- בהעדר הסכמה, יש לפנות לבית המשפט בדרישה שהשכן יאפשר גישה לשעון.