החלפת חברת ניהול

  • סיום התקשרות עם חב' ניהול בבית משותף
    שרה ר | 04/05/2010 10:32

    אני גרה בבניין משותף שבו מרבית הדירות הן בשכירות. באסיפת דיירים שהתקיימה הגיעו מעט בעלי דירות והוחלט לסיים את ההתקשרות עם החב' הניהול הפועלת בבניין.(הוחלט להחליף בחב'ניהול אחרת). כנציגת הוועד הודעתי לחב' הניהול אך הם מסרבים לקבל זאת בטענה שהחוק מחייב החלטה של 51% מבעלי הדירות לצורך החלפת חב' ניהול. האם טענה זו נכונה ??

    • החלפת חברת ניהול
      עו"ד עזרא שרון | 04/05/2010 11:52

      לפי סעיף 71 לחוק המקרקעין, החלפת חברת ניהול צריכה להתקבל על ידי בעלי דירות שלפחות מחצית מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם

      • סיום התקשרות עם חב' ניהול בבית משותף
        שרה | 04/05/2010 14:28

        אם רוב הדירות בבניין הן בשכירות, אז המשמעות שאני צריכה לאתר את בעלי הדירות ולהשיג את הסכמתם בכתב ? מה לגבי בעלי דירות שגרים בחו"ל ? תודה ...

        • כן-יש לאתר את בעלי הדירות  לת
          עו"ד עזרא שרון | 05/05/2010 10:11