תשלומים לחברה משכנת

  • העברת זכויות דירה
    מיטל | 03/05/2010 10:46

    שלום רב, ברצוני להתיעץ בנוגע למכתב שקיבלתי לאחר רכישת דירה בנוגע לתשלום של העברת זכויות בדירה. אני רכשתי דירה מאדם פרטי אשר רכש את דירתו מקבלן שפשט רגל ולכן הבנין הועבר לחברה משכנת. כעת, קיבלתי מכתב מהחברה המשכנת שעלי לשלם בגין העברת זכויות בדירה, להלן פירוט התשלומים: 1. 650 ש"ח - דמי טיפול. 2. 2500 ש"ח - הוצאות הנילוות לרישום. לאחר בירור מול שאר דיירי הבנין, הם התבקשו לשלם 1800 ש"ח במקום 2500 ש"ח (לדברי החברה המשכנת מדובר על "הסדר" שבוצע מול וועד הבית לתקופה מסוימת) ומכיוון שאני רכשתי את הדירה רק לאחרונה, ה"הסדר" אינו תקף. בבירור מול מנהל מקרקעין הוסבר לי שהתשלום לרישום בטאבו הינו 146 ש"ח. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להבין בגין מה התשלומים שהתבקשתי לשלם (650 ש"ח + 2500 ש"ח), אם דמי הרישום הינם רק 146 ש"ח. והאם זה שרכשתי את הדירה מאדם פרטי ולא מהחברה המשכנת עצמה מחייב אותי לשלם את הסכום לחברה המשכנת ולא לבצע זאת באופן פרטי מול מנהל מקרקעין. תודה!!

    • תשלומים לחברה משכנת
      |עו"ד עזרא שרון | 03/05/2010 12:58

      יש לברר תשלומים אלו לפני ההתקשרות בהסכם. יש לשלמם גם אם מדובר במכר מאדם פרטי.צו הפיקוח קובע תקרה לגביית סכומים אלו, ויש לבחון האם הסכומים אינם חורגים מצו הפיקוח. אני מאמינה כי היה לך יצוג משפטי בעת הרכישה- בקש מעוה"ד שיבחן עבורך נקודות אלו.

      • תודה על התשובה, העניין הוא ש...
        מיטל | 03/05/2010 13:48

        עורכת הדין שיצגה אותנו בביצוע החוזה אינה נותנת לנו תשובות מלאות לגבי הנושא, לכן פניתי לפורום לצורך התיעצות. האם ידוע מהו סכום התקרה שצו הפיקוח קובע?

        • צו הפיקוח
          עו"ד שרון עזרא | 03/05/2010 19:36

          צו הפיקוח עומד על כ- 390 ש"ח בגין טיפול העברת זכויות (בלבד).