רכישת מגרש

  • קניית מגרש ,,, בניית בית - תוכניות לעתיד???
    אלרז | 29/04/2010 23:08

    השאלה שלי היא כזאת: מצב נוכחי : רווק מצב המגרש: חצי דונם , כנמכר כחלק מהרחבה של מושב בדרום הארץ מחיר -250 אלף כולל פיתוח וממ"י , אשר נפרסים בתשלומים מיום חתימת החוזה כאשר חלק מהתשלום מופנה לחברת הפיתוח וחלק לממ"י לפי החוזה עם ממ"י עלי להעמיד שלד לבית בתום חמש שנים מיום חתימת החוזה עימם. אך על מנת לשלם את ה-250 עליי לקחת הלוואה של 100 אלף אותה אצליח להחזיר בתנאים נוחים לאחר 4 שנים והגיע לנקודה שבה הצלחתי לחסוך מלבד ההלוואה 40-50 אלף שקל בצד. (כביטחון) , זאת אומרת שייהייה לי רק שנה להעמיד את שלד המדובר. שאלות: הבנתי שעיניין הדד ליין של החמש שנים הוא ככה בכול מגרש בו אתה מחכיר שטח ממ"י ואשמח לדעת האם את החמש שנים אפשר להפוך לשש , שבע שמונה, ואיך זה עובד כול הפרוצדוה, דחייה , קנסות , תשלומים וכדומה. 2. הצעות , טיפים למצבי , איך אתם הייתם עושים זאת. 3. במידה ולאחר 4 (אם לא דחיתי) או 6 שנים (במקרה ודחיתי ) והחלטתי פיתאום שאני מעויין למכור את המגרש לאדם פרטי אחר , האם זה אפשרי בכלל (מכיוון שבמקור השטח שייך לממ"י) , ואם כן , מה הן הקנסות שעליי לשלם , אשמח לקרוא על הנושא אם יש לכם לאן להפנות אותי, האם יש לזה כבר תקדימים , הצעות טיפים, והערות בנושא יתקבלו בחום.

    • רכישת מגרש
      |עו"ד עזרא שרון | 02/05/2010 19:59

      שאלתך מעוררת מספר רב של שאלות משפטיות, תכנון מס נכון והתיחסות למספר רב של סיטואציות עובדתיות. משכך הפורום איננו מתאים לשאלתך, ומומלץ לפנות לייעוץ משפטי