מיסוי בעסקת קומבינציה

  • מס שבח בעסקת קומבינציה
    זאב | 29/04/2010 10:57

    שלום רב, סבנו העביר לרשותנו דירות מתנה בבניין ישן אנו ערכנו עסקת קומבינצה עם קבלן שבסופה קיבלנו 4 דירות , מתוך 13 (היה בניין ישן של 13 דירות הרסו אותו ובנו חדש), בהסכם הקבלן למעשה קיבל אחוזים מהקרקע ובתמורה התחייב לתת את 4 דירות כעת אנו נדרשים לשלם מס שבח, רצינו לברר אילו פטורים תקפים לגבי עסקת קומבינציה (בנתיים לא מכרנו אף דירה) אך מס שבח מבקש שנשלם על השבחת הנכס. האם אפשר לדחות את התשלום? אנו אנשים צעירים בתחילת דרכנו טרם מכרנו דירה בחיים או הייתה לנו דירה תודה , זאב

    • מיסוי בעסקת קומבינציה
      אלי בן יוסף, עו"ד | 29/04/2010 12:55

      חוק מיסוי מקרקעין קובע שתי אפשרויות למיסוי בעסקת קומבינציה: א. תשלום בפטור מדירת מגורים מזכה בקשר לזכויות שנמכרו, בכפוף להשפעת זכויות בניה נוספות, או במילים אחרות שווי המבנה שנמכר על פי שווי מבנה של 1,700,000 ש"ח, היתר ימסוה על פי חישוב רגיל. ב. מיסוי החלק הנמכר. טרם פניה למיסוי מקרקעין יש לבחון לבדוק את האופציה המיסיות הטובה ביותר. בכלל זה גם הוצאות שהוצאו להשבחת הדירה במרוצת השנים.

    • מס שבח בעסקת קומבינציה
      |עו"ד גיא פרבמן | 01/05/2010 20:09

      בעסקת קומבינציה נמכר חלק מהמקרקעין ביחס למכירת חלק מהמקרקעין אין לכם שום פטור, הדרך היחידה הינה להקטין את שומת מס השבח וזאת באמצעות ניכוי הוצאות המותרות בניכוי (היטל השבחה, שכ"ט עו"ד וכו'). בגין הדירות שתמכרו חשוב להבהיר שחשוב להמתין לטופס 4 לצורך אפשרות למכירה בפטור (מומלץ להסתייע בעו"ד להליך). הערה אחרונה ניתן לבקש הקפאה עד למכירת הדירה הראשונה