שכנות בבית משותף

  • שכן הטוען שהחצר שלי היא שלו
    רבקה | 28/04/2010 08:31

    ירשתי דירה מאד ישנה. בנין בן שתי קומות ארבע דירות שתי דירות פונות לרחוב אחד ושתיים לרחוב אחר (צומת). לכל דירה יש גם חצר הקומה העליונה היא שלי (מדרגות חיצוניות). השכן מתחתי מתנהג בחצר שלי כאילו היא שלו. תולה שם כביסה, שם שם את בלוני הגז שלו (שנשענים על קיר המטבח שלו). הדירה מושכרת כל שנה הוא מבריח לי את הדיירים שגרים בדירה. הוא לא מפסיק להטריד גם אותי וגם אותם. בתחילה היה מדובר על מים שחדרו לו מהמרפסת שלי למטבח שיפצתי לו את הנזק בסכום של כמה אלפים גם את הקיר החיצוני שלדעת הקבלן המשפץ היה עליו לעשות סירב להשתתף והכל היה עלי. לאחר מכן התחיל עם סיפור של צינור המוביל מים שהוא משותף לי ולו והוא מבקש שאתנתק מהצינור. לטענתו הוא שינה בעבר את התוואי המקורי של הצינור שהיה נפרד לכל אחד ועכשיו הוא לא מרוצה זה פוגע לו בזרימת המים וכן דרש ממני לעשות קו חדש. למען השקט חשבתי שאולי בזה יגמר העניין שוב הוצאה של כמה אלפים והעניין תוקן.(מסתבר עכשיו שהוא העביר את ה צינור שלי דרך שכן אחר) לאחר מכן התחיל סיפור של בלוני גז הנמצאים בחצר שלי ונשענים קרוב לקיר המטבח שלו הוא דרש שאוזיז אותם משם ואכן כך עשיתי שוב הוצאה כספית. מאידך הבלונים שלו תלויים באותו מקום בחצר שלי משום מה הם לא מפריעים ולא מסוכנים. הדירים הנוכחים שלי מאד מטפחים את החצר מה שעורר את חמתו ועכשיו הוא טוען טענה שמידי פעם דאג להשמיע שזו בכלל לא החצר שלנו. אני חייבת לציין שיש לו חצר משלו לכל בית יש את החצר הצמודה לכניסה של הדירה. על פניו נראה לי וגם סבא שלי ממנו ירשתי את הנכס תמיד אמר לי שזו החצר שלנו. השכן הזה היה עושה בעיות גם לסבא שלי. הדייר שלי בדירה שהשכרתי שם חתיכת יוטה על מנת לחסום את ההטרדות מהשכן הוא השתולל ועשה צעקות הדירים שלי הזמינו משטרה. הוא טוען שעכשיו אין לו גישה לבלוני הגז שלו. אמר לו הדייר שלי שכשהוא צריך לטפל בבלוני הגז (נראה לי שלא כל יום מחליפים בלוני גז) שיתקשר אליו והוא יפתח לו את השער ויתן לו להכנס. בנתיים אתמול הוא התחיל לשבור את קיר המטבח שלו שגובל באחורי החצר שלי על מנת לפתוח שם דלת לחצר שלי לטענתו כדי שתהיה לו גישה לבלוני הגז שלו אני רוצה לשאול: א. האם אמור להיות רישום של כל חצר למי היא שיכת? והיכן ניתן לראות זאת? ב. האם יש לי עילה לתבוע את השכן על כל ההוצאות הכספיות שהוא גרם לי ועל ההטרדות הבלתי פוסקות מצידו (כולל איומים צעקות וכדומה) ? ג. עצה טובה כיצד עלי לטפל בבעיה הזו?

    • שכנות בבית משותף
      אלי בן יוסף,עו"ד | 28/04/2010 13:34

      על פי העובדות שתיארת עולה לכאורה עילת תביעה כנגד השכן שלך בגין בקשר לפעולותיו בחצר הצמודה לדירה שלך (בהנחה והמצב כך מבחינה משפטית). לשאלותיך: א. במידה והדירה רשומה בפנקסי המקרקעין כבית משותף יש לראות האם החצר מוצמדת לדירה (מפורט בנסח רישום ותשריט בית משותף), במידה ולא והדירה אינה רושמה בפנקס הבתים המשותפים, יש לבחון את הסכם הרכישה של הדירה או הסכם שיתוף כלשהו ככל שישנו. ב. לעניין הכספים על פניו עולה כי אין עילת תביעה טובה מאחר והוצאת את הכספים האלו בהסכמה ולא נגרמו לך נזקים, לגבי הצעקות וההטרדות כלפיך החוק אינו מתיר פיצוי בגין הטרדות אלא אם בוצע עוולה כלפיך וסבלת נזקים. ג. על מנת לטפל בבעיה יש להסדיר במערך כולל את מערכת היחסים עם השכן כך שגבולות ברורים יקבעו על הכתובים.