שכירות ופינוי

  • שאלה בנושא שכירות ופינוי דירה
    חנה: | 19/04/2010 08:10

    : שלום. אני שוכרת אצל אותו אדם כבר 20 שנה דירה בשלוש דירות שונות. בדירה הנוכחית אני נמצאת 10 שנים. כל שנה אני ניגשת ומחדשת שכירות לשנה פלוס אופציה לשנה. בספטמבר 2009, כשנגמר לי השכירות, התקשרתי כהרגלי למנהל החשבונות של המשכיר, וקבעתי יום לבוא לחדש חוזה. שמתי לב שהוא מתחמק ואמר לי שהוא צריך לדבר עם המשכיר ולבדוק אם זה נשאר אותו מחיר. ככה הוא משך אותי שלושה וחצי חודשים עם כל מיני תירוצים והתקשרתי לפחות פעם בשבוע אליו. בפעם האחרונה שהתקשרתי ממש כעסתי ואמרתי שכבר שלושה חודשים אני לא משלמת שכירות ואין לי חוזה וזה לא לעינין הוא אמר תישמרי את הכסף ואל תידאגי אני אחזור אליך, ואז באותו יום התקשר אליי בעל הנכס ושאל אם הוא יכול להביא לכאן מישהו לראות את הדירה. שאלתי אם הוא מוכר את הדירה, הוא ענה שהוא לא יודע עדיין. לבינתיים עברו עוד שלושה חודשים, שבמהלכם האיש שכביכול אמור היה לקנות את הדירה הגיע לדירה עצמאית לראות שוב את הדירה, ומבחינתי אף אחד לא אומר לי אם מכרו או לא מכרו את הדירה, לא עשו לי חוזה ולא שילמתי שכירות חמישה חודשים . ליפני כחודש אותו אדם התקשר ואמר לי שהוא קנה את הדירה, ונתן לי פינוי של שלושה חודשים, ובעל הדירה עוד לא אמר לי שהוא מכר את הדירה. שבוע שעבר התקשר אליי בעל הדירה שאני משכירה ממנו את הדירה, ואמר שמנהל החשבונות שלו אמר לו שאני לא משלמת כבר חצי שנה שכירות, ושזה לא בסדר והוא רוצה את הכסף מיד. ניסיתי להסביר לו שאני רדפתי אחריהם כבר הרבה זמן,וכל פעם אמרו שיחזרו אלי ולא חזרו ולא חידשו לי חוזה ולא לקחו ממני כסף,הוא לא היה מוכן לישמוע על כך ואמר שהייתי צריכה לבוא ולשים שיקים על השולחן (בדיעבד כנראה שהוא צדק טעיתי בשיכול הדעת) ביקשתי שיתן לי עד הערב לארגן את הכםף ושיבוא אליי בערב כדי לקבל את הכסף עבור חצי שנת שכירות. כשהגיע שאלתי אם מכר את הדירה הוא ענה ששום דבר עוד לא סגור וכשימכור הוא ייתן לי שלושה חודשים לעזוב, אמרתי שהאיש התקשר ליפני חודש ואמר שהוא קנה ואפילו נתן לי שלושה חודשים פינוי, הוא צחק ואמר שום דבר לא סגור. כשהבתי לו את הכסף חישבתי את החצי שנה, חישבתי לפי 550$ ששילמתי בשנה הקודמת. הוא מאוד כעס, ואמר שמנהל החשבונות דיבר איתי ואמר לי שאני צריכה לשלם בערך 800$.( דבר שלא היה ולא נברא.) לא הסכמתי, שילמתי לו עד מרץ 550$, והוא התעקש שאת אפריל אני אשלם לו 3000 שקל.הוא התחיל ליצעוק עלי ואמר שהוא רוצה שאני אפנה מיד את הדירה נילחצתי ומחוסר ברירה, נתתי צ'ק ע"ס 3000 שקל על חודש אפריל. למחרת התקשר אלי האיש שאמר שקנה את הדירה ושאל אם מצאתי דירה אמרתי שאני מבולבלת ושבעל הדירה אמר ששום דבר לא סגור עם הדירה, הוא כעס התקשר אליו ואחר כך אלי ואמר שהכל בסדר ושזה נאמר לי ככה מפני שהייתי חייבת כסף ושהוא יבקש ממני פינו מיידי. מצטערת על האורך פשוט ניסיתי לא להחסיר שום פרט.ולשאלותיי.1האם הוא יכול לפנות אותי במיידי? 2האם זה שאני נמצאת בלי חוזה פוגע בי? 3 האם עשיתי משהו לא בסדר בכול הסיפור? 4האם אפשר ככה להעלות לי את השכירות בלי חוזה באמצע השנה? 5האם אפשר לקבל איזה שהיא הדרכה איך להתנהג בהמשך ? תודה רבה, חנה.

    • שכירות ופינוי
      |עו"ד עזרא שרון | 19/04/2010 09:47

      הפורום איננו מתאים לשאלות מורכבות עובדתית וארוכות, ואף איננו תחליף לייעוץ משפטי. אנא פני לייעוץ משפטי.

    • אינני עורכת דין
      טליה | 20/04/2010 14:56

      אך למיטב ידיעתי המשכיר שלך נהג ממש לא בסדר, כל עוד לא חתמת חוזה על 800$ לחודש, הוא לא יכול לדרוש זאת ממך. ואגב, אם את נמצאת שם כבר חמישה חודשים בלי לשלם, יהיה לו מאוד קשה לפנות אותך, את יכולה "להתנחל" שם, ולא יהיה לו יותר מדי מה לעשות.