חוזה שכירות

  • השכרת דירת 5 חדרים המחולקת ל-2+3
    חן | 14/04/2010 11:56

    הבנתי שעל פי החוק היבש אני לא יכול לגור בדירת ה-3 חדרים ולהשכיר את דירת ה-2 חדרים אף על פי שכך הדירה תוכננה מראש ע"י הקבלן (ואף לא לקבל פטור מארנונה על החלק של ה-2 חדרים עבור נכס ריק כאשר הוא אכן ריק).שאלתי היא מה עלול לקרות עם דייר סרבן  שחוזרים לו צ'קים. את הדייר החתמתי על חוזה די חזק ואף גביתי ממנו צ'קים פתוחים "לבטחון בלבד" עבור נותני שירותים ומיסים, שטר ביטחון ואף ערב אחד.האם אני יכול ללכת להוציא נגדו צו פינוי, לפנות לרשות האכיפה והגביה (הוצל"פ), לתבוע תרופות וסעדים שונים או שאין כל תוקף לחוזה ולבטחונות שגביתי.

    • חוזה שכירות
      עו"ד זהר ארד | 14/04/2010 15:13

      אני מבין משאלתך שהדירה חולקה שלא כדין וללא היתר. אך אין קשר בין הדברים. החוזה שערכת הוא חוזה שכירות. ככל שהדייר מפר את ההסכם אתה יכול להגיש תביעת פינוי לביהמ"ש (לפינוי הנכס המוגדר בחוזה) וכן להגיש את השטר להוצל"פ. חשוב לקחת בחשבון - שהליכים משפטיים עלולים להגביר את חשיפתך להליכים מינהליים/פלילים מצד העירייה שבנוגע לפיצול הדירה שלא כדין.