העברה ללא תמורה

  • מס רכישה על העברה בעלות דירה בין בני משפחה
    דרור | 13/04/2010 17:14

    שלום, לפני מספר שנים הועברה בעלות דירה שהייתה של סבתי עוד בזמן שהיא הייתה בחיים. הדירה הועברה על שמם של הורי וועל שלי ושל אחיותי באמצעות עורך דין, מה שיכול לגרום בעתיד לבעיה בלקיחת משכנתא מצידי ומצד אחיותי מכיוון שאנו רשומים כבעלי דירה אפילו אם רק על חלק מסוים מהדירה. לאחר בירורים הבנתי שנוכל לפתור את הבעיה אם נעביר את החלק שלנו להורים כמתנה ובכך ימחק שמנו מהבעלות. שאלתי היא האם יש צורך בתשלום כלשהו של מס למרות שזאת לא מכירה של דירה אלא רק העברה להורים? והאם יש אפשרות לתבוע מהעורך דין את הסכום שנאלץ לשלם מס במקרה שנצטרך מכיוון שהוא אינו התריע בפני אבי שחתם על הטפסים כי הרשמה זו בטאבו יכולה לפגוע בעתיד בילדים? דבר שאמור לדעת כל עורך דין בעינייני מקרקעין. תודה על העזרה.

    • העברה ללא תמורה
      עו"ד זהר ארד | 13/04/2010 21:09

      בהעברה ללא תמורה בין יחיד לקרובו כמוגדר בחוק, ניתן לבקש פטור ממס שבח ולבקש לשלם שליש מס רכישה.