שכ"ט עו"ד

  • שכר טרחה לעו"ד
    דנה | 13/04/2010 11:22

    שלום, אני מעוניינת לרכוש דירה חדשה מקבלן, והומלץ לי לקחת עו"ד מטעמי בנוסף לעו"ד של הקבלן, לו אני נאלצת לשלם בכל מקרה. אשמח לדעת מהו שכר הטרחה המקובל במשק לעו"ד מטעמי. יש לציין כי לעו"ד של הקבלן אני צריכה לשלם 1.5% מערך העסקה (האם עו"ד שלי יכול לדרוש להפחית את הסכום הזה?) בנוסף, נדרש ממני לתת צ'ק על סך 15,000 ש"ח של "דמי רצינות" על מנת לקבל לידי את החוזה ולהבטיח את "שמירת" הדירה על שמי, עד לחתימת החוזה. בהנחה שאחתום על החוזה, יוחזר לי הצ'ק. האם זה מקובל בשוק? האם עו"ד מטעמי יכול לבטל את הדרישה הזו? אשמח לתשובותיכם!

    • שכ"ט עו"ד
      עו"ד זהר ארד | 13/04/2010 21:03

      שכ"ט משתנה מעו"ד לעו"ד ובהתאם לעסקה הספציפית. בעסקאות מקבלן שכר הטרחה בדר"כ נע בין 0.5%-0.75% בתוספת מע"מ (כמובן שיש פחות ויש יותר). שכ"ט של 1.5% לעורכי הדין של הקבלן הינו שכר טרחה מקובל בשוק ויש להניח שהם לא יסכימו להפחיתו. עו"ד מטעמך עשוי לעזור עם הדרישה לתשלום מקדמה ולדאוג שהמקדמה תושב לך אם לא תחתמי על החוזה מסיבות מוצדקות.

      • תודה על התשובה!  לת
        דנה | 14/04/2010 20:19