רישום בית משותף

  • רישום דירה חדשה בטאבו
    א | 11/04/2010 22:08

    אנו גרים בבניין שנבנה לפני למעלה מ- 10 שנים. עד היום הדירות לא נרשמו בטאבו והבניין אף לא נרשם כבית משותף. העו"ד שמטפל בהליך הרישום לא מעדכן אותנו מיוזמתו בסטטוס , אלא אם מישהו מהדיירים פונה אליו טלפונית הוא טוען שזה נמצא כעת במצב כזה וכזה ואותו יחל ההליך לרישום כבית משותף.דבר זה נמשך כבר שנים. נכון להיום נמסר לנו שנפתח תיק לרה-פרסלציה. 1. מה הכוונה לרה-פרסלציה והאם מושג זה מוכר וידועכחלק מהליך הרישום. 2. כיצד אנו הדיירים יכולים לקבל עידכון אמיתי לגבי מצב ההליך שלא ישירות מהעו"ד , וכיצד אנו יכולים להתארגן על מנת לזרז את ההליך ? האם עו"ד אחר שנשכור יכול לסייע במקרה זה?

    • רישום בית משותף
      |עו"ד עזרא שרון | 12/04/2010 10:41

      רישום הבית המשותף עשוי, במקרים רבים, להיות הליך ארוך, ובמקרים רבים (לא תמיד) מתחיל בביצוע רה פרצלציה (איחוד וחלוקה מחדש של הקרקע). עו"ד חדש צריך לקבל יצוג מכל השכנים וכן תשלום שכ"ט- השאלה אם זה מעשי מבחינתכם. נראה לי כי אם תהיה פנייה מסודרת לעו"ד מאת עו"ד- הוא לא יוכל להתעלם מכך וישיב.

      • רישום דירה בטאבו
        א | 12/04/2010 21:52

        שלום לך עו"ד עזרא, הנקודה היא שכבר לפני מס' שנים נודע לנו מהעו"ד שהפרסלציה הסתיימה ואותותו ירשם הבית כבית משותף. כך שאנו כעת מופתעים לשמוע ששוב ההליך נמצא ברה פרסלציה. האם יש הבדל בין "פרסלציה" ל "רה-פרסלציה" ? לאיזה גוף אנו יכולים לפנות על מנת להבין היכן הם פני הדברים? האם יש חוק שמגדיר זמן לעו"ד המטפל לרישום בטאבו? הרי מדובר על עו"ד שקיבל שכר טרחה לא קטן לפני 10 שנים ועדיין לא סיפק את הסחורה , כיצד אנו יכולים לפעול נגדו על מנת לקדם את התהליך? תודה.