הריסת חדר

  • הריסת חדר שנבנה לפני עשרות שנים בחצר פרטית
    נדב | 08/04/2010 19:47

    לאחרונה קניתי דירה בקומת קרקע בבניין משותף. בבניין זה קיים שכן הצמוד אליי בדירת הקרקע. שכן זה סיפח לדירתו (הוסיף חדר) בחלק מגינה הצמודה לדירתו ושייכת רק לו (הגינה איננה רכוש משותף של הבניין). הוספת החדר נעשתה באופן לא חוקי, אך זה לא הפריע לאף אחד מהשכנים במשך עשרות שנים.לי זה כן מפריע כי החדר הנוסף עושה צל על הגינה שלי.בנוסף, החדר נבנה בחזית הבית ופוגע במראה הבית ולכן גם ברכוש המשותף.השכן מסרב בכל תוקף להחזיר מצב לקדמותו.שאלותיי:האם יש חוק התיישנות (7 שנים) לגבי הבנייה הלא חוקית?האם אני צריך הסכמת לפחות 75% מהשכנים אשר בבעלותם שני שלישים מהרכוש המשותף כדי לשנות שוב את הרכוש המשותף ולהחזיר מצב לקדמותו?בברכה,נדב

    • הריסת חדר
      |עו"ד גיא פרבמן | 09/04/2010 22:14

      העובדה שהחדר נבנה לפני שנים רבות יוצרת בעתיות מסויימת. המלצתי לבדוק שאכן החדר נבנה ללא היתר (בדיקה בתיק בניין) ובמידה שכן להגיש תלונה לעירייה לפעול להריסתו. נושא 75% הינו נושא שבעל הדירה יידרש על מנת לקבל היתר בנייה

      • המשך התייעצות
        נדב | 05/06/2010 12:59

        בדקתי בתיק בניין ואכן החדר אינו מופיע ברישומים. הייתי רוצה לדעת מה בדיוק הבעיתיות בעובדה שהחדר נבנה לפני שנים רבות לפני שאני פונה להליכים משפטיים והוצאות כספיות מיותרות (כי במידה והצדק לא עימי אשקול שוב את המהלכים הבאים שלי והכדאיות שלהם).נדב