חשמל בדירה שכורה

  • "בעית" חשמל בדירה שכורה,אחראיות של מי?
    אנדרי | 08/04/2010 05:13

    יש לי שאלה שדי דחופה בנושא שכירות ואחראיות המשכיר( בעל הבית). לפני כ9 חודש ערבנו לדירה הזאת,ובכל הבית לא היה סימפטי מדי עד כה,אבל עשה את רוב מה שהיה צריך. לפני כמעט חודש קיבלנו מכתב מחברת החשמל שהחיבור שלנו (של 40 אמפר) הוא לא חוקי וצריך לטפל בזה...החיבור היה כזה כשנכנסנו,לא ידענו שהוא לא חוקי. כצפוי,העברנו את המכתב לבעל הבית שרק אמר "אני אטפל בזה..." עבר כמעט חודש,התקשרנו אליו,והוא שוב "אני אטפל בזה..." התקשרנו לחברת החשמל ומסתבר שהוא כבר דיבר איתם לפני שבועיים. העניין הוא...תיקון המצב יעלה 2300 (לפי חברת החשמל) ורוב הסיכויים שבעל הבית יתקמצן ויחבר אותנו ב25 אמפר (מה שלא יספיק לדירה). השאלה היא: האם הוא מחוייב לפי החוק לשמור על אותה רמת אמפר כפי שהייתה כשנכנסנו? בדקתי בחוזה,ולצערי לא מוזכר שם כלום בקשר לחשמל.

    • חשמל בדירה שכורה
      עו"ד זהר ארד | 08/04/2010 19:46

      כמובן שיש חובה למשכיר לדאוג לאספקת חשמל לדירה אך אין חובה לכמות אמפר אלא אם הדבר צוין במפורש בהסכם.