אחריות עו"ד לרישום בית משותף

  • אחריות עוה"ד של הקבלן
    אפי | 06/04/2010 16:30

    מה קורה במצב בו עוה"ד של הקבלן חייב לבצע את הרישום של הדירות ע"ש הרוכשים, אך הקבלן נעלם? האם עוה"ד אחראי לביצוע הרישום ע"ש הרוכשים?

    • אחריות עו"ד לרישום בית משותף
      עו"ד זהר ארד | 06/04/2010 19:53

      הדבר תלוי בנסיבות. כעקרון מדובר בהתחייבות של הקבלן מאחר ועוה"ד אינו צד להסכם. יחד עם זאת, אם למשל שולם לעו"ד שכ"ט מראש ובאופן ישיר אזי ניתן יהיה לטעון שיש לו התחייבות להשלמת הרישום (קיבל שכר בגין כך).

      • אחריות עו"ד לרישום בית משותף
        אפי | 06/04/2010 20:18

        תודה על התשובה. לפי בדיקה שערכתי - גם אם עוה"ד של הקבלן לא קיבל את התמורה (שכ"ט) באופן ישיר - עדיין הוא נחשב כצד להסכם (שכן מבחינת הרוכש הוא משלם את שכה"ט לעוה"ד, גם אם במצעות הקבלן). השאלה היא מה אמור לעשות עוה"ד במצב הזה? לבצע את הרישום בעצמו (ועל חשבונו? או על חשבון הדיירים?) או שהוא יכול להסתפק בהודע לדיירים שאין הוא יכול לבצע את מלאכתו שכן הקבל ן נעלם

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 07/04/2010 09:18

          מדובר במקרה בעייתי שכן יש להניח שהקבלן לא העביר לעוה"ד את הכספים שהדיירים שילמו בגין רישום הבית המשותף. הדיירים לא יכולים לצפות שעוה"ד יעבוד ללא שכר. מה גם שההתחייבות לרישום (בהסכם המכר) היא של הקבלן.