מכירת דירה מושכרת

  • המשכירה מוכרת את הדירה - אולם לי יש אופציה לשנה..
    שחר | 25/03/2010 07:33

    שלום לכולם, חתמתי על חוזה לשכירות דירה באוגוסט 09 כאשר בחוזה מוזכר שיש לי אופציה לשנה נוספת (כלומר מאוגוסט 2010-2011 ) עמדתי בכל התנאים למימוש החוזה ע"פ החוזה שילמתי בזמן אולם השבוע הודיעה לי המשכירה כי היא מכרה את הדירה ועלי להתפנות באוגוסט - האם אני יכול לעמוד על זכותי להמשיך ולשכור את הדירה ? אני רוצה לצטט את שני הסעיפים הרלוונטים מתוך החוזה."למניעת ספק, מוסכם כי הסכם השכירות נערך לשנה אחת. אולם במידה והמשכיר יבקש להשכיר את המושכר לתקופה נוספת של 12 חודשים קלנדריים תהייה לשוכר זכות קדימה לשכור המושכר ובלבד שתהה הסכמה מראש ובכתב 90 יום קודם לסיום השכירות , ואם ישתנה גובה דמי השכירות , הוא לא יעלה על 5% או ירד מ 5% בהתאם לתנאי השוק ובהסכמת שני הצדדים.2. תקופת האופציה שניתנת בזו לשוכר  כאמור לעיל תעמוד בתוקפה בנפרד , אך ורק אם התקיימו התנאים הבאים.(א) לא יהיה עובר למועד תחילת כל תקופת אופציה כאמור , הליכים משפטיים כלשהם בקשר עם הסכם זה (ב) בתקופת השכירות ו\או תקופת האופציה הראשונה קיים השוכר את כל התחייבויותו על פי הסכם זה (ג) בוצעו כל הפעולות הנדרשות כדי להבטיח את הארכת התחייבויות הערבים בהתאם להסכם זה \ ואו נמצאו ערבים חלופיים בתנאים המקובלים על המשכיר.

    • מכירת דירה מושכרת
      |עו"ד עזרא שרון | 29/03/2010 12:06

      לפי התיאור שלך, המוכרת איננה רשאית לדרוש את פינוייך מהדירה לפני תוקם תקופת האופציה

      • אבל מה לגבי - המשפט הבא
        שחר | 29/03/2010 12:57

        "אולם במידה והמשכיר יבקש להשכיר את המושכר לתקופה נוספת של 12 חודשים" מודגש שזה תלוי בו ... או שאני טועה ? תודה רבה בכל מקרה על התגובה וחג שמח הייתי שמח גם אם נוכל לשוחח בטלפון לגבי עלות של יצוג בבית משפט בנושא הנ"ל במידה ואזדקק ***צונזר ע"י המערכת***