לאימך מלכתחילה היה מגיע 75% ..

  • חלוקת עזבון
    חגית | 05/12/2009 20:13

    אבא שלי נפטר לפני כמה חודשים, הוא לא השאיר צוואה. אמא שלי הגישה בקשה לצו ירושה, להורים שלי יש דירה ומאחר ואין צוואה אנחנו יורשים על פי דין. לאמא שלי 50% לאחי 25% ולי יש 25% אך לאחר שאח שלי ויתר על חלקו לטובת אמא שלי, נשאר לי 25% לאמא שלי 75% .השאלה לי מה קורה בזמן החלוקה, האם יש לי זכות לדרוש לממש את החלק שלי של 25% ולקבל אותו בכסף מאמא שלי, או שהדירה תימכר וכול אחד יקח את חלקו. ומה קורה אם אין לאמא שלי מקום מגורים, איך אני יכולה לקבל את החלק שלי בדירה מלבד תשלום באמצעות שכירות שאמא שלי צריכה לשלם לי. רציתי לדעת האם ניתן לחייב אותה לתת לי את החלק של 25% שלי בכסף מזומן.

    • לאימך מלכתחילה היה מגיע 75% ..
      עו"ד זוכמיר | 05/12/2009 22:22

      על פי הנתונים שסיפקת (ט.ל.ח) נראה על פניו כי לאימך היו מגיעים 75% חלקה 50% ועוד 25% מחלקו של אביך ז"ל, את ואחיך הייתם אמורים להתחלק ב25% מהירושה(חלקו של המוריש ) ובגדרה הדירה אין באמור לעיל משום ייעוץ וטוב תעשי באם תיוועצי עם עו"ד לגופו של עניין

    • נידמה לי...
      ירוחמי | 07/12/2009 08:37

      שבחוק הירושה. כתוב שהאלמה יכולה לגור בדירה עד סוף ימיה,ללא דרישות מצד שאר היורשים.ולגבי החלוקה של העיזבון.נידמה לי שמגיע לך רק 12.5% מהדירה. יהודה